Könnyen átverhetőek az Androidos készülékek egy 3D nyomtatott fej által

HusztiD 2018.12.18. 17:55 iPhone, Kiemelt hírek 0 db 583

Screen-Shot-2018-12-17-at-09.52.35

Amikor az Apple tavaly szeptemberben bemutatta az iPhone X-et, akkor érezhettük, hogy nagyot robbantottak a készülékben helyt kapó TrueDepth kamerarendszerrel. Az almások lényegében egy Xbox One Kinect féle technológiát zsugorítottak össze milliméterekre, melyeket aztán elkezdett a konkurencia is másolni.

A Forbes egyik szakírója, Thomas Brewster kicsit elmerítette magát a dolgokban, s arra volt kíváncsi, hogy egy 3D nyomtatott fejjel átverhető-e az iPhone X, valamint a jelenleg piacon lévő top Androidos modellek, melyek rendelkeznek arcfelismeréssel. Az Apple telefonja mögött egyébként az LG G7 ThinQ, Samsung S9, Samsung Note 8 és a OnePlus 6 kapott helyet.

Thomas Birminghamben felkeresett egy olyan stúdiót, kik ezzel foglalkoznak. A szakiról 50 kamera által készült kép, amit egy szoftver egybe gyúrt, majd általa elkészítették a 3D nyomtatott mását, mindösszesen 300 fontért. A teszt megkezdése előtt Thomas minden telefonnál regisztrálta saját arcát, mielőtt még a hasonmását megmutatta volna a készülékek számára.

apple-iphone-x-2017-iphone-x_70

Eredmény? Thomas azt hitte, hogy biztonságosabbak lesznek a droidos konkurenciák, de sajnos azt állapította meg, hogy nem. Minden egyes Androidos készülék átverhető volt a 3D nyomtatott hasonmásával, s egyedül csak a Face ID tudott átmenni a vizsgán. Mi állhat a háttérben? A válasz talán egyszerű: az Apple bő egy éve elmondta, hogy a Face ID technológiájuk legalább 2 évvel jár riválisaik előtt, köszönhetően a pontvetítőnek, s az úgynevezett figyelem érzékelőnek.

Aki a teljes beszámolóra lenne kíváncsi, az itt tekintheti meg. Hogy jövőre mennyit fejlődnek a droidos készülékek eme téren, azt nem tudni, de reméljük egy év múlva is lesznek hasonló tesztek, melyből kiderül, hogy ezen a téren sikerül-e felnőni az Apple mellé a riválisoknak.

Figyelem! Kihagyhatatlan akcióval vár rád az iDoki! Ne maradj le róla, hisz ettől neked is leesik az állad!

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!