Érkezőben egy termék, melyben a Face ID mellett a Touch ID is jelen van?

HusztiD 2018.12.18. 15:55 iPhone 5 hozzászólás 449

1518084713

A Patently Apple csapata ismételten szemfüles volt, s egy nagyon érdekes szabadalomra bukkant, melyben a hitelesítési eljárásokról van szó. Aki próbált már Face ID-val szerelt iPhone-t, az nem igazán akarja viszont látni a Touch ID, de azért akadnak olyan felhasználók, kik inkább az ujjlenyomat olvasós megoldás mellett állnak ki.

A legújabb leírás azért nagyon érdekes, mivel az Apple a fejlett Face ID mellé a korábbi, kevésbé fejlett Touch ID-t egyaránt integrálná. Amennyiben a felhasználót nem ismerné fel első körben a készülék a Face ID segítségével, akkor az operációs rendszer egyből feldobna egy választási lehetőséget, mely alapján újra próbálhatnánk az arc alapú azonosítást, avagy egyből megpróbálhatnánk nekiesni a Touch ID-nek.

Az Apple konkrétumot nem írt le azzal kapcsolatosan, hogy mely készülékben kaphatna helyet egy ilyen megoldás. Mi úgy gondoljuk, hogy a jövőbeli iPhone modellekben biztosan nem lesz ujjlenyomat olvasó, viszont nem kizárt, hogy egy iMac, vagy akár egy MacBook Pro széria bármikor kaphatna ilyet. Illetve azért azt se feledjük, hogy ez csak egy újabb szabadalom, így az sem kizárt, hogy végül semmi sem lesz belőle.

Ti egyébként melyikre szavaztok? Face ID vagy Touch ID?

Figyelem! Kihagyhatatlan akcióval vár rád az iDoki! Ne maradj le róla, hisz ettől neked is leesik az állad!

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

5 hozzászólás

  1. Propeller - 2018.12.18. 16:18

    Touch

  2. Istvan - 2018.12.18. 17:37

    Face ID

  3. Éliás Zsolt András - 2018.12.18. 18:09

    Tuoch, de nem árt mellé egy Face is!

  4. Ironyjakuza - 2018.12.19. 19:41

    Nem irodai qqc vagyok , vagy sulis arc király , dolgozom , nekem nem jön már évek óta át a Touch , vágás , sérülés , seb , kopás , állandó újra jelzés . Ha a Face jobb akkor majd azt is tesztelem . Se kód se touch se jel se semmi , veszélyesen kell élni . Csá

  5. Bigyo - 2018.12.28. 10:08

    Nekem X van mar tobb mint egy eve es egyertelmuen jobb az arcfelismeres, mint az ujlenyomat. Teny es valo, hogy ha nem ugy all a telo, hogy ramlasson, akkor sajnos oda kell fordulni, de szerintem az esetek nyagyobb szazalekaban mindig a kezben oldja fel az ember, es ekkor sokkal gyorsabb az arcfelismeres. Olyan, mintha nem is kellene semmit sem csinalni csak hasznalni a keszuleket.

Szólj hozzá Te is!