Amerikaiak többsége keményebben szabályozná a tech vállalatokat

HusztiD 2018.12.13. 11:56 Apple, Egyéb 0 db 58

tech-regulation

Tim Cook nem olyan régen szólalt fel azzal kapcsolatosan, hogy szabályozni kell az adat-éhes tech vállalatokat. Úgy tűnik az Axios által készített legújabb felmérés alapján, hogy az amerikaiak többsége egyetért ezzel, ugyanis az emberek kezdenek egyre inkább ráébredni, hogy mekkora kockázattal jár, ha a különböző tech vállalatok és közösségi oldalak mindenféle információkat megosztanak a felhasználóikról.

A felmérésben összesen 3 622 ember vett részt, s a válaszolók 55 százaléka nyilatkozta, hogy a szövetségi kormánynak egy új szabályozást kellene bevezetnie a felhasználók adatbiztonságai miatt. Ezzel még talán az Apple esetében nincs is baj, de az olyan óriások, mint a Google, vagy a Facebook pont ebből csinálnak maguknak bevételt, hogy eladják a különböző felhasználói adatokat más felek számára.

A felmérésből továbbá olyan érdekességek is kiderültek, hogy a felhasználók szerint, mióta megjelentek az okostelefonok, azóta könnyítették meg azok a mindennapi életvitelt, illetve ezen eszközök nélkül manapság igen nehezen tudják elképzelni az életet.

Figyelem! Kihagyhatatlan akcióval vár rád az iDoki! Ne maradj le róla, hisz ettől neked is leesik az állad!

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!