Jóformán minden iPhone modellt kitiltottak a kínaiak

HusztiD 2018.12.12. 09:55 Apple, iPhone, Kiemelt hírek 0 db 770

1518084713

Jól tudjuk, hogy az Apple és a Qualcomm csatája jó ideje tart, s lassan talán mondhatjuk, hogy véget érni látszik. A legújabb információk szerint a kínai bíróság döntést hozott, s a rossz hír az, hogy a Qualcomm-nak kedveztek a döntéshozók, ugyanis számos iPhone modell importját és egyben árusítását tiltották ki a kínai piacról.

Ha pontosak akarunk lenni, akkor az iPhone 6s/6s Plus, az iPhone 7/7 Plus, iPhone 8/8 Plus és az iPhone X érintett a bannolásban. Egészen pontosan úgy szól a bírósági végzés, hogy az Apple ezen modelleket nem importálhatja be az ázsiai országba, s nem árusíthatja azokat a vállalat. Ebből kifolyólag az almások jelenleg csak az idei évi csúcsmodelleket, az iPhone Xr és Xs telefonokat értékesíthetik a kínai piacon. Természetesen az Apple-t is megérintette az eset, így egyből fellebbeztek.

A sértett fél szerint az almások három szabadalmat sértettek meg. Az Apple tudatta, hogy ebből az egyik védettsége korábban lejárt, míg a másik két szoftverszabadalom is érvényét vesztette, hiszen a vállalat újabb készülékeiben már nem alkalmazzák azon eljárásokat, amiért a Qualcomm perre indult.

Egyébként nagyobb tech vállalatoknál bevett szokás, hogyha kitiltanak egy adott készüléket a piacról, akkor annak általában szoftveres oka van, így inkább módosítanak valamelyest a szoftveren, minthogy benyeljék a teljes kitiltottságot. Az Apple esetében ez annyival másabb, hogy a szóban lévő készülékeiknél már nem sértettek szabadalmat, így érdemes lesz kivárni, hogy mit reagál a kínai bíróság a fellebbezésre. Addig pedig tovább szív az ázsiai piacon a kaliforniai vállalat.

Figyelem! Kihagyhatatlan akcióval vár rád az iDoki! Ne maradj le róla, hisz ettől neked is leesik az állad!

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!