Ezek voltak 2018 legjobbjai; az Apple még várni fog az 5G-vel – mi történt a héten?

HusztiD 2018.12.08. 15:25 Apple, Kiemelt hírek 0 db 127

Ismételten eltelt egy újabb hét, mi pedig szokás szerint egy csokorba szedtük az elmúlt napok legérdekesebb híreit.

ecg-apple-watch

Ezek voltak a 2018-as év legjobbjai az Apple szerint

Lassacskán, de ismételten elmondhatjuk, hogy véget ért egy újabb év, hiszen jóformán csak négy hét maradt hátra a 2018-es esztendőből. Ahogyan ilyenkor, az év utolsó hónapjában lenni szokott, az Apple kiadta saját listáját arról, hogy mely játékokat, alkalmazásokat és zenéket kedveltek a legjobban a 2018-es év folyamán.

Apple-presents-best-of-2018-Intro-12032018

Bővebben itt.

Óránként közel 6 ezer okostelefon kijelzőt törnek be az emberek

Nagyon érdekes statisztikával állt elő a biztosításokért felelős SquareTrade, kik megosztottak némi érdekességet, hogy összesen hány millió kijelzőt törnek be évente az emberek. Mielőtt belemennénk a statisztikába, fontos tudni, hogy ezen adatok csak az Észak-Amerikai felhasználókat veszik figyelembe, de a számok még így is magukért beszélnek.

iphone-screen

Bővebben itt.

Eddig 200 millió dollárral járult hozzá az Apple az AIDS elleni küzdelemhez

Az Apple immáron több, mint 11 éve áll partneri kapcsolatban az úgynevezett (Product)RED kezdeményezéssel, melynek egyik alapító tagja az U2 frontembere, Bono. A (Product)RED-hez számos vállalat csatlakozott, s lényege, hogy az abból befolyt pénzösszeggel kívánják felvenni a harcot az AIDS-szel szemben, hogy egyszer megszülethessen az AIDS mentes generáció.

iPhone_XR_red-back_091220181

Bővebben itt.

Bloomberg: az Apple még várni fog az 5G-vel

Napokkal ezelőtt számoltunk be, hogy az Intel a vártnál hamarabb hozza el az 5G technológiát, majd felmerült, hogy a Galaxy S10 lehet az egyik első olyan telefon, mely megkapja az 5G támogatást. Nincs mese, az 5G technológia mondhatni itt kopogtat az ajtónk előtt, s hamarosan szélesebb körben is elterjed.

???????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

Bővebben itt.

Okok, hogy miért csökkennek hetek óta az Apple-részvények

Hogyan lehet, hogy az Apple bő 6 hét leforgása alatt többet vesztett értékéből, mint amennyit az első 25 éves fennállása alatt elért? Az utóbbi hetekben szinte másról sem olvashatunk, csak arról, hogy folyamatosan csökken az AAPL, s egyelőre nem tudni, hogy hol lesz a telítődési pont. Most viszont összeszedtük a kérdésekre a választ, hogy voltaképp miért csökken folyamatosan a vállalat értéke.

apple-stock

Bővebben itt.

További érdekességek

A hét elején megtudhattuk, hogy egészen jól terjed az iOS 12, hiszen immáron 75 százalékos megoszláson áll, majd kiderült, hogy milyen újabb problémával küzdenek a 2018-as MacBook Air modellek. Az Apple egyik vezetőjének köszönhetően kiderült, hogy jelenleg az iPhone Xr az abszolút bestseller, majd kedvenc elemzőnk, Ming-Chi Kuo elmondta, hogy hamarosan új AirPods modelleket dob piacra az Apple.

airpods1

A hét második felében megtudtuk, hogy immáron 56 millióra duzzadt az Apple Music előfizetőinek száma, majd a legújabb statisztikákból kiderült, hogy jól tartja magát a globális okostelefon-piacon az Apple. Végül beszámoltunk, hogy öt év múlva az AirPods veheti át az Apple Watch szerepét, majd megérkezett a watchOS 5.1.2 és vele együtt az EKG alkalmazás.

Ennyi jutott a 2018-as év negyvenkilencedik hetére. Lassan, de elérkeznek az ünnepek is, így az elkövetkezendő hetek folyamán feltehetően kevesebb érdekes hírünk és történések lesznek, de ettől függetlenül maradjatok velünk.

Jó pihenést mindenkinek!

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!