Ki nem találnád, de Kínában pont a legszegényebbek vásárolnak iPhone-t

HusztiD 2018.11.29. 09:55 iPhone, Kiemelt hírek 0 db 434

iPhone-in-China

A South China Morning Post egy nagyon érdekes dologról számot be, hiszen a különféle statisztikákkal foglalatoskodó MobData egy új felméréssel állt elő. Többek között megtudhattuk, hogy a kínaiak között mely korosztályban, melyik gyártó a legnépszerűbb.

Az első, s legérdekesebb dolog, hogy az iPhone a legszegényebbek között a menő. Statisztika alapján a még nem házas, 18 és 34 éves korosztályban lévő nők veszik első körben az Apple telefonjait. További érdekesség, hogy az iPhone vásárlók többsége csak középiskolai végzettséggel rendelkezik, s havi szinten 3 ezer jüant, vagyis kb. 120 ezer forintot keres. Ezen felhasználók átlaga nem rendelkezik sem lakással, sem pedig saját autóval.

Ha az iPhone modelleket nézzük, akkor a statisztika kimutatta, hogy sok használt telefont vásárolnak az emberek. Jelenleg a legnépszerűbb a négy évvel ezelőtt megjelent iPhone 6, majd második és harmadik helyen az ezt követően piacra dobott iPhone 6s és 6s Plus a legkelendőbb a felhasználók körében. Arról sajnos nincsenek infók, hogy a kicsivel fiatalabb telefonok, mint az iPhone X, Xs vagy Xr modellek milyen arányban szerepelnek a piacon.

Ha a következő szintet nézzük, akkor a Huawei leginkább a 25 és 34 év közötti férfiak körében népszerű, akik diplomával rendelkeznek, s a havi keresetük 5 és 20 ezer jüan közé tehető (200 – 800 ezer forint). A Huawei vásárlói rendelkeznek egy lakással, illetve autóval egyaránt. További (és kissé hihetetlen) érdekesség, hogy azon emberek, kik 20 ezer jüan felett keresnek, azoknál a helyi márkák, tehát a Xiaomi, Oppo és a Vivo termékei a legnépszerűbbek.

Meglepő adatok, nem? Szerintetek nálunk, Magyarországon mit mutatna a statisztika?

Figyelem! Kihagyhatatlan akcióval vár rád az iDoki! Ne maradj le róla, hisz ettől neked is leesik az állad!

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!