6 érv az iPhone Xr mellett, avagy miért válasszam az iPhone Xs helyett?

HusztiD 2018.11.22. 17:55 iPhone, Kiemelt hírek 3 hozzászólás 4 298

iphonexr

Az Apple két hónappal ezelőtt mutatta be aktuális csúcsmodelljeit, az iPhone Xs szériát, ám az elmúlt évektől eltérően, ezúttal egy olcsóbb alternatíváról is lerántották a leplet. Sajnos a kaliforniaiak ezúttal túllőttek az árazáson, hiszen ha a magyar árakat nézzük, akkor az alap iPhone Xs 400 ezer forinttól kezdődik, míg az iPhone Xr-t 100 ezerrel olcsóbban hozhatjuk ki. Nem kis különbségről beszélünk, így összeszedtünk pár érvet az iPhone Xr mellett, hátha valaki még mindig azon dacolna, hogy melyik telefonra érdemes lecsapnia.

Az egyik legszebb iPhone?!

Ízlések és pofonok, de egyáltalán nem mondhatjuk, hogy ne nézne ki jól az iPhone Xr. Természetesen anyaghasználatban jobb az Xs, hiszen ott eleve rozsdamentes acél keretet használnak az almások, míg az Xr-nél csupán alumíniumot. Ennek ellenére ha magát a dizájnt nézzük, akkor kijelenthetjük, hogy valamivel jobb a 6,1 colos telefon dizájnja. Itt csupán egy darab kamerát találhatunk a hátlapon, s talán idézőjelesen megszokottabb, mint a kétszenzoros kivágás, mint az Xs modellek esetében.

Nem utolsó sorban arról is érdemes beszámolni, hogy a rozsdamentes acél kereten könnyebben meglátszanak az apróbb hajszálkarcok, mint az alumíniumon. Arról pedig nem szabad megfeledkezni, hogy mindegyik kivitelhez hasonló árnyalatú alumínium keretet kapunk.

iphone-xr-select-static-201809_GEO_EMEA

Széles látószögű portré mód

Aki próbálta a dupla hátlapi kamerával felvértezett iPhone modelleknél a portré módot, az tudja nagyon jól, hogy a telefon a két szenzor által készít DSLR hatású képeket. Az iPhone Xr is képes ugyanerre egy kamerával, azonban a nagy különbség az, hogy az Xr esetében mindez szoftveresen működik. A jó hír, hogy az Xr-ben egy széles látószögű lencse található meg, míg az Xs-ben egy teleobjektív egyaránt, ami lehetővé teszi a kétszeres optikai nagyítást. Nos, porté képek készítésénél ez zavaró lehet, ugyanis alaposan be kell lőni a kép készítésének távolságát, de az iPhone Xr esetében nincs ilyen probléma, hiszen ott közelebből is lőhetjük képeinket. Illetve míg a dupla kamerás telefonnál minden közelinek érződik, addig az Xr-nél kicsit szabadabbnak érezhetjük magunkat, nagyobb hátteret kaphatunk.

Nyilván nem nagy dolog az alábbi, de aki sokat fényképez, illetve nagy előszeretettel használja a portré módot, annak igen is sokat jelent majd. Illetve ott van mellé pluszban hogy nem csak jobb fényrekesszel rendelkezik az Xr kamerája, de sokkal szélesebb a látóköre a teleobjektívvel szemben, ergo nem korlátoz minket semmi sem, mint az Xs esetében a második szenzor. Alacsonyabb fényviszonyok mellett pedig kapóra jön számunkra a jobb fényrekesz.

iphonexraustinmann

Ideális kijelzőméret

Nehéz megmondani, hogy kinek mi az ideális, de talán kijelenthetjük, hogy pont ez a méret a legmegfelelőbb. Az 5,8 colos iPhone Xs sokszor kicsinek hat, míg a nagyobbik testvére, az Xs Max már kétkezes használatra termett. A 6,1 colos kijelzővel felvértezett iPhone Xr lehet a tökéletes választás sokak számára, ha a méretet nézzük, ugyanis ezen méreten még simán boldogulunk az egykezes használattal, illetve a telefon fizikálisan minimálisan nagyobb, mint az 5,8 colos testvére.

607490-2018-iphone-xr-iphone-xs-iphone-xs-max

Hardveresen szinte ugyanaz

A jó hír, hogy idén az Apple nem szúrt ki a felhasználókkal, mint anno pár éve az iPhone 5c-vel. Az iPhone Xs, Xs Max és az Xr ugyanazon hardverelemekkel rendelkezik. Az egyik legfontosabb tényező, a telefonokban lévő A12 Bionic chip, hiszen az előző generációs testvéréhez képest jelentős teljesítménynövekedést hozott. Egyedüli főbb különbség a memóriánál jelentkezik, ugyanis míg az Xs modellekbe 4GB-ot pakoltak, addig az Xr-ben 3-at találhatunk meg. Ha sok alkalmazást használunk egyszerre, akkor érezhető lesz a különbség, de akkor sem lesz annyira vészes a helyzet, mint gondolnánk.

apple-a12-bionic-header-wccftech.com_-2060x1163

Jobb üzemidő

Mióta piacon vannak a telefonok, számos teszt készült, hogy melyik hogy bírja a strapát. Egyik legérdekesebb az üzemidő teszt volt, ahol nagy meglepetésre a 6,1 colos iPhone Xr túlszárnyalta a két OLED-es testvérét, holott vakon mindenki az iPhone Xs Maxra szavazott. Ez talán az egyik legfontosabb érv az iPhone Xr mellett, ugyanis aki egész napos használatra tervez, nem szereti állandóan tölteni a telefonját, annak ez lesz a legjobb választása.

iPhone_XR_yellow-back_091220181

Árszabás

Talán ez az egyik legfontosabb érv az iPhone Xr mellett, ugyanis ahogyan fentebb írtuk, 100 ezerrel olcsóbb az LCD-s modell, mint az 5,8 colos OLED-es testvére. Ha egy összegben vásároljuk, akkor igenis fontos tényező lesz, azonban aki részletre hozná ki valamelyik szolgáltatótól, annak is el kell gondolkodnia, hogy összességében megér-e plusz egy százast számára az a néhány extra funkció, mivel a csúcsmodell rendelkezik.

iphone-xs-vs-xr-800x700

Összességében mi azt mondjuk, hogy nyilván az iPhone Xs és Xr mellett egyaránt megvannak az érvek és ellenérvek, azonban mindenkinek érdemes azon elgondolkodnia, hogy voltaképp számára mely funkciók a legfontosabbak, illetve hogy megér-e annyi pluszt számára az az extra. Ahogy láthatjuk, az iPhone Xr mellett számos érv szól, így aki eddig sokat gondolkodott volna, mi azt javasoljuk, hogy érdemes erre a telefonra lecsapnia. Olcsóbb, színesebb, néhol pedig jobb, mint a drágábbik testvére.

Próbáltad már az iHungary alkalmazást?

iHungary (AppStore Link) iHungary
Fejlesztő: Idealisator Hungary LTD

Besorolás: 4+3.9375

Ár: Free Letöltés

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

3 hozzászólás

  1. Brian3 - 2018.11.22. 23:27

    Kend a hajadra

  2. Tolembol - 2018.11.23. 10:45

    Engem meggyozott!
    Az Apple gagyibb termeke jobb, mint a csucs-modelljei!
    Hmmm…

  3. Mjoe - 2018.11.23. 23:05

    Én egy hete vettem Xr-t függetlenül kp-ra.
    Minden fent leirt mondattal a cikkben egyet értek.
    Eddig nem bántam meg

Szólj hozzá Te is!