Zuckerberg megorrolt az Tim Cookra, csak Androidos készülékeket engedélyez az alkalmazottai számára

HusztiD 2018.11.20. 09:55 Apple, iPhone, Kiemelt hírek, Tim Cook 0 db 574

zuckerberg-cook

A New York Times nem olyan rég arról számolt be, hogy a Facebook fejese, Mark Zuckerberg eléggé megorrolt Tim Cookra és csapatára, így arra utasította a vezetőit, hogy innentől kezdve csakis Androidos készülékeket használhatnak munkájuk során.  Természetesen a hír egyből felzaklatta a kedélyeket, ami után kisebbfajta magyarázkodásra szorult a CEO.

A hírek szerint Mark voltaképp azért haragudott meg az almások fejesére, mivel nem egyszer hozta fel a közösségi oldalt ellenpéldának. Mint tudjuk, az Apple nagy előszeretettel reklámozza, hogy mennyire biztonságosak a rendszereik, illetve azt, hogy számukra első a felhasználói adatbiztonság. Ezzel szemben Cooknak korábban volt az MSNBC felé egy olyan kijelentése egy interjú során, ahol a Facebookot hozta fel ellenpéldának, úgy, hogy az Apple nem követi nyomon a mindennapi életünket ellenben a közösségi oldallal.

Ez a kijelentés annyira kicsapta Zuckerberg biztosítékát, hogy arra utasította a vezetőit, hogy innentől kezdve csakis Androidos készülékeket használhatnak céges telefonként. Eddig ugyebár lehetőség volt választaniuk a felsőbb beosztottaknak, hogy milyen készüléket használnak, de mostantól csak droidos készülékek közül lehetséges mindez. A fejes szerint az, ha egy szolgáltató kiépít egy szolgáltatást, akkor azt nem kellene pénzért adnia, hanem ingyenesen kellene elérhetővé tenni a felhasználók számára, ahogyan azt ők is csinálják.

tim-cook1

Ennél a pontnál érdemes megjegyezni, hogy az elmúlt évek során nem egy vita volt arról, hogy az Apple, vagy a Google politikája a jobb – ergo fizetsz a szolgáltatásokért, de biztonságban vannak az adataid, vagy ingyenesen használod őket, s a nagyvállalat átadja különféle cégek részére, egyszóval értékesíti. Nem titok, a Facebook az utóbbi mellett van, s ezért is mondta azt Tim, amit mondott, de úgy tűnik, hogy eléggé érzékenyen érintette Markot.

A mostani hír egyébként visszajutott Mark fülébe, így gyorsan kiadtak egy újabb magyarázkodást, mely röviden arról szól, hogy a Facebook csapata lehetővé teszi alkalmazottai számára, hogy iOS és Android alapú okostelefonok között válasszanak, viszont a vállalat inkább a droidos készülékek mellett áll, hiszen sokkal több felhasználó rendelkezik Android alapú okostelefonnal.

Mit gondoltok az esetről?

Próbáltad már az iHungary alkalmazást?

iHungary (AppStore Link) iHungary
Fejlesztő: Idealisator Hungary LTD

Besorolás: 4+3.9375

Ár: Free Letöltés

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!