Vajon tényleg szüksége lesz a felhasználóknak az aranyáron kapható hajtogathatós okostelefonokra?

HusztiD 2018.11.20. 17:55 Egyéb, iPhone, Kiemelt hírek 3 hozzászólás 187

samsung

Tudjuk nagyon jól, hogy az elmúlt napok folyamán mutatta be a Samsung a legelső hajtogathatós okostelefonját, azonban nem sokakat csigázott fel a történet. Mondjuk egyelőre azt sem érdemes kijelenteni, hogy bemutatták volna, ugyanis csak megvillantották a koreaiak, hogy mit várhatunk tőlük a jövőben.

Most, hogy teltek a napok, újabb infók láttak napvilágot a hajtogathatós telefonról. Az első, hogy a készüléket Galaxy F-nek fogja elnevezni a Samsung (F, mint foldable, azaz hajtogathatós – feltehetően ezért kapja az F jelzést). Ha minden igaz, akkor a vállalat következő év tavaszán mutatja be szélesebb körben az új telefonját, hogy pontosan mit tud, milyen hardverrel lesz szerelve, s hogy voltaképp miért lesz jó a felhasználóknak.

Ha helyesek a mostani infók, akkor a Samsung nagyjából egymillió Galaxy F-et készül legyártani a következő év folyamán, s júliustól lesz kapható. Az utolsó dolog az árazás… Nem hivatalosak az infók, de nagyjából 1 700 – 1 800 dollár körül mozoghat a telefon indulóára, ami már tényleg egy autó ára lesz. Ha egy az egyben átváltjuk ezt a pénzmennyiséget, akkor 490 – 520 ezer forintot kapunk, amire természetesen még rájön a magyar ÁFA.

A kérdés pedig itt merül fel. Jelenleg az Apple is aranyáron adja telefonjait. Ha az iPhone Xs-t nézzük, akkor azt ezer dollártól árulják, ami idehaza 400 ezer forintba kerül. Kérdés az, hogy ki fogja ennek majdnem a kétszeresét kiadni egy telefonért? Egyáltalán nem nevezhető olcsónak az Apple készüléke, de ha a Samsung erre ráfejel, akkor egy olyan irányba mehet el a piac, ahol jóformán már nem fog számítani az ár.

Illetve jöhet jogosan a másik kérdés, hogy mi értelme a hajtogathatós telefonnak? Az eddig látott demók alapján nagyon kezdetleges az elképzelés, nyilván több év kell, mire kiforrja magát a koncepció, de még akkor sem biztos, hogy oly sok értelme lesz ennek a hajtogatható funkciónak, mint amekkora felhajtást vernek köré.

Ti mit gondoltok? Valóban szükség van a hajtogatható okostelefonokra?

Próbáltad már az iHungary alkalmazást?

iHungary (AppStore Link) iHungary
Fejlesztő: Idealisator Hungary LTD

Besorolás: 4+3.9375

Ár: Free Letöltés

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

3 hozzászólás

  1. Frenky - 2018.11.20. 21:07

    Baromira nem drága ha az Apple készülékeit nézzük!
    A cikk nem korrekt hiszen az iPhone legújabb készülékét 400.000-. Mondja (de az a legkisebb tárhely) szóval ha abból is nagyobb tárterülettel veszi meg az ember akkor kiderül drágább az iPhone mint a Samsung galaxy F
    Ennyi

  2. Frenky - 2018.11.20. 21:12

    Ja az lemaradt a cikk kérdése
    Szükséges-e
    Nem szerintem. Giccs parádé az egész!
    Mint x évvel ezelőtt az össze csukható vagy szét tolható telefonok voltak.
    Ez más tészta persze , de akinek nem kell nagy telefon az nem veszi meg, aki meg nagyot akar nem hajta félbe, a mellesleg elég durván vastag !!! Már már Nokia communikator vastagságú eszközre. Amit kellemetlen lessz fogni!
    Bár lehet majd ebből is a 2. Seria lessz jó szép vékony stb
    De nem érzem szükségét
    Bár én Apple párti vagyok.

  3. janika61 - 2018.11.21. 01:20

    Állítolag az Apple_töl is jön majd,erre vár a családban nálunk valaki,én maradok az x_nél.

Szólj hozzá Te is!