Könnyedén szerelhető a 2018-as Mac Mini

HusztiD 2018.11.15. 17:55 Kiemelt hírek, Mac 0 db 280

Mac-mini-iFixit-teardown

Nem olyan rég kapta darabjaira az új MacBook Air-t és iPad Prót az iFixit csapata, de mivel most, a napokban jelent meg a legutóbbi Mac Mini egyaránt, így azt is gyorsan szétkapták. Mint tudjuk, az Apple az utóbbi években igazán megnehezítette a szerelési folyamatokat, azonban a 2018-as Mac Minivel kicsit felhasználóbarátibbak voltak.

Miután felnyitották a masinát a szervizesek, kiderült, hogy egészen kevés dolog kell ahhoz, hogy megszervizeljük a masinát. Egészen pontosan egy TR6 torx csavarhúzóra és a kezünkre lesz szükség, hiszen az új készülékben szinte mindent csavarozott az Apple, ragasztó anyagot pedig nem használtak, ami plusz pont.

Mint minden gépnél, úgy itt is vannak jó és rossz hírek – már ami gép a szervizelhetőségét illeti. A jó hír amellett, hogy könnyen szerelhető a gép, hogy cserélhető a memória, így a későbbiek folyamán bármikor növelhetünk a méretén. A rossz viszont az, hogy minden más az alaplaphoz van forrasztva, kezve a WiFi modultól a processzoron, az SSD-n át a különféle portokig.

Ha valamelyik komponens elromlik, illetve a Mac Mini hátulján lévő csatlakozók kikopnak, akkor sajnos nem lehet őket külön-külön cserélni. Ebben az esetben az egész alaplapot kukázni lehet, hiszen minden ahhoz van forrasztva, ez pedig nagyon sok kellemetlenséget tud okozni a felhasználóknak a későbbiekben.

Ha a szerelhetőséget nézzük, akkor az új Mac Mini kapta az egyik legnagyobb pontszámot az utóbbi években, ugyanis az iFixit szakijai 6 pontot adtak rá 10-ből. Ahogyan láthatjuk, sok negatívuma van a forrasztás miatt, viszont ha magát a szerelhetőséget nézzük, akkor az sokkal könnyebb, mint a többi Mac esetében, hiszen itt eleve nem használ semmilyen ragasztóanyagot az Apple.

Próbáltad már az iHungary alkalmazást?

iHungary (AppStore Link) iHungary
Fejlesztő: Idealisator Hungary LTD

Besorolás: 4+3.9375

Ár: Free Letöltés

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!