A T2 chip által akadályozza meg a third-party szervizeléseket az Apple

HusztiD 2018.11.15. 15:55 Apple, Mac 1 db 91

Screenshot-2018-10-30-at-14.26.39

Előző hónap folyamán szivárgott ki egy belső dokumentáció az Apple-től, melyben arról írtak, hogy a T2 segédchip által akadályozzák meg a nem hivatalos szervizeléseket az almások. Most, hogy telt az idő, az almások a Verge számára erősítették meg a hírt, mely szerint ez valóban így van.

Röviden a lényeg, hogy szervizelés után minden hivatalos Apple szerviznek le kell futtatnia egy úgynevezett AST 2 System Configuration szoftvert. Amennyiben ez nem történik meg, akkor az adott Mac, melyben a T2 chip megtalálható, az nem fog működni. Az Apple szerint úgynevezett tétlen módba kerül mindaddig, míg nem fut le rajta a szoftver – ergo használhatatlan lesz.

A szóban forgó T2 chip minden újabb Mac-ban megtalálható, többek között a nem olyan rég megjelent Mac Miniben egyaránt. Nagyon úgy tűnik, hogy ezzel a lépéssel próbálja meg az Apple a háttérbe szorítani a nem hivatalos szervizeket, s előtérbe helyezni a hivatalos partnereiket. Hogy licencelhető lesz-e a szoftver, vagy kizárólag csak a hivatalos partnerek használhatják hosszabb távon, arról egyelőre nem tudni.

Próbáltad már az iHungary alkalmazást?

iHungary (AppStore Link) iHungary
Fejlesztő: Idealisator Hungary LTD

Besorolás: 4+4.5

Ár: Free Letöltés

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Hozzászólások száma: 1 db

  1. Pool - 2018.11.16. 22:30

    Na még egy ien gusztustalan húzást. Gratula Apple! :((

Szólj hozzá Te is!