Kuo: nem igazán lesz akkora siker az iPhone Xr, mint ahogyan az Apple várta

HusztiD 2018.11.13. 09:55 iPhone, Kiemelt hírek 3 db 312

maxresdefault

Mikor az Apple bemutatta az iPhone Xs és Xr modelleket, akkor a tech szakik istenítették az 6,1 colos telefont, hiszen sokkal olcsóbb, mint a csúcsmodell, s viszonylag kevés kompromisszumot kell mindezért megkötniük a felhasználóknak. Ekkor még az elemzők is pozitívan tekintettek előre, hiszen jóformán mindenki úgy számolt, hogy újabb rekordokat dönthet meg vele a kaliforniai vállalat.

Kedvenc szakink, Ming-Chi Kuo nem olyan régen úgy számolt, hogy 2019 szeptemberéig 100 millió iPhone Xr-t passzol el az Apple, azonban legújabb előrejelzései alapján ez a szám csupán 70 millió lehet. Mi több, az idei év utolsó negyedévében sem fog rekordot dönteni az Apple, hiszen maximálisan csak 80 millió telefont adhatnak el világszerte. Ha a 2019-es év első negyedévét nézzük, akkor már ott érezhető lesz a csökkenés, ugyanis míg tavaly 52 millió iPhone-t adott el a kaliforniai vállalat, addig most 47-52 millióra lesz tehető eme szám.

Mi a baj a 6,1 colos telefonnal? Kuo szerint sokan hiányolják belőle a második hátlapi kamerát, illetve a Huawei is eléggé erőteljesen támad több piacon az olcsóbb modelljeivel, így sokak számára inkább azon telefonokra eshet a választás. Hogy pontosan miképp alakul a kereslet, azt hónapokon belül megtudjuk. Illetve pontos számokat nem fogunk kapni, ugyanis az Apple bejelentette, hogy immáron nem osztja meg hivatalos eladásait a negyedéves konferenciáikon, így ezt követően csak újabb elemzői latolgatások lesznek, hogy miképp teljesített a vállalat.

Ti mit gondoltok az iPhone Xr-ről?

Próbáltad már az iHungary alkalmazást?

iHungary (AppStore Link) iHungary
Fejlesztő: Idealisator Hungary LTD

Besorolás: 4+4.5

Ár: Free Letöltés

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Hozzászólások száma: 3 db

  1. Mátékovits István - 2018.11.13. 10:16

    Abszolút egyetértek! Nekem nem volt alternatíva a XS és a XS Max a horribilis ár miatt. Nagyon bejönne az XR, de kellene a dupla kamera. Végül 8 PLUS-t válaszottam. Nagyon szeretem az iOS-t, de legközelebb lehet valami Androidost választok. Ez az árképzés elfogadhatatlan.

  2. janika61 - 2018.11.13. 12:37

    Szintén így gondolom,egy éves lesz az X_em,a csengöhang még mindig körülményes,ha kihangosítok a másik fél nem hall rendesen a többi felkináló már rég megoldotta.A családban van 8_plusz is kedvelt a mai napig,de a Huawei a Googel PiX 3 már ütösebbek és olcsobbak.

  3. sneeblejack - 2018.11.16. 13:29

    Szerintem az XR elbírt volna még egy kamerát,amit hiányolok is belőle. Nekem iPhone X van,de a kijelzője amoled,és nem LCD mint az XR ! Szerintem ez valahol visszafejlődés..

Szólj hozzá Te is!