Az iFixit darabjaira szedte a 2018-as MacBook Air-t

HusztiD 2018.11.12. 17:55 Kiemelt hírek, Mac 0 db 228

ifixit-macbook-air-teardown

Pár napja jelent meg hivatalosan a 2018-as MacBook Air, melyre immáron több éve vártunk. Ahogyan ilyenkor lenni szokott, a iFixit csapata gyorsan lecsapott az Apple legújabb termékére, hogy darabjaira szedje, majd beszámoljon, hogy mennyire könnyű, avagy éppen nehéz azt megszerelni.

Elmondhatjuk, hogy az új notebookot továbbra sem könnyű szervizelni, viszont egy fokkal jobb, mint a MacBook Pro modelleket. A szakik kiemelték, hogy a gép akkumulátorát, illetve a portokat könnyen, mindenféle fejfájás nélkül cserélhetjük. A hangszórót sem nehéz szervizelni probléma esetén, azonban itt már nem csak ragasztót használtak az almások, hanem csavarokat egyaránt, ami megnehezíti a cserét.

A trackpadet nehezebb cserélni, mint a MacBook Prók esetében, ugyanis az a billentyűzettel együtt, egy kábellel csatlakozik az alaplaphoz – a Pro modellek esetében elszeparálta az Apple a tapipadot. Ha már szóba jött a klaviatúra, akkor ahhoz is szét kell szerelni az egész gépet, így például ezen két tényező cseréje igen sok időt el tud venni, illetve a költségeket is megemelheti. Tudtuk, de az iFixit rámutatott, hogy a RAM-okat nem lehet cserélni, s ezt fájlalják is egy olyan notebooknál, amiért 1 200 amerikai dollárt kell kiadni.

A szakemberek 10-ből 3 pontot adtak a gép szerelhetőségére. A pozitív oldalon szerepel, hogy a már említett portokat és akkumulátort viszonylag könnyedén cserélhetjük. Ami pedig nagy fejfájást okozhat, az a billentyűzetnek a cseréje, illetve felhasználói oldalról a memória, melyet semmilyen formában nem bővíthetünk a későbbiek folyamán.

Próbáltad már az iHungary alkalmazást?

iHungary (AppStore Link) iHungary
Fejlesztő: Idealisator Hungary LTD

Besorolás: 4+3.9375

Ár: Free Letöltés

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!