Elvesztette egybillió dolláros státuszát az Apple – nagy baj közeleg?

HusztiD 2018.11.06. 11:56 Apple, Kiemelt hírek 0 db 491

apple-money-aktie-640x360

Augusztus elején történt meg a csoda, mely szerint az Apple lett az első egybillió dolláros vállalat. Ekkor mindenki örült, hiszen egy szignifikáns történelmi mérföldkövet tudtak maguk mögött az almások, s azóta folyamatosan emelkedett a vállalat értéke. A kaliforniaiak előző héten ejtették meg a 2018 Q4-es konferenciájukat, s azóta mélyrepülésbe kezdett az AAPL.

Amennyiben a november elsejei adatokat nézzük, akkor az AAPL még 222 dolláron állt, így a vállalat értéke jóval egybillió fölött volt. Négy nap múlva, a november 5-i zárásra viszont 201,59 dodóra csökkent a részvényérték, mellyel immáron csak 973 milliárd dollárra esett vissza az Apple értéke.

Nem nehéz megmondani, hogy mi történt, de érdemes egy dolgot kiemelni: az Apple a legutóbbi pénzügyi konferencián bejelentette, hogy a következő negyedévektől nem osztja meg, hogy hány millió iPhone-t, iPad-et vagy Mac-et adott el, csupán a profitra és a bevételre koncentrálnak. Nem szokatlan ez a nagyvállalatoknál, ugyanis sokan csinálják ezt, azonban annyira szíven szúrta eme bejelentés az elemzőket és a befektetőket, hogy elkezdtek aggódni.

Többen vitatják az Apple döntését, s egyből elkezdődtek a találgatások, mely szerint bajban az Apple, ezért nem osztja meg innentől kezdve a hivatalos számokat. Lényegében ez volt az az indok, ami miatt jelenleg mélyrepülésben van jelenleg az AAPL, s megjósolhatatlan, hogy hol fog megállni mindez.

Természetesen vitatni lehet a döntéseket, de ha megnézzük az utóbbi negyedéves beszámolókat, akkor láthatjuk, hogy az Apple egy olyan csúcsra ért el, amit már nehéz lesz érdemiben megfejelniük. Nyilván érthető az indok, hogy nem szeretnének arról beszámolni, hogy kevesebb telefont adtak el, mint az előző negyedévekben. Ezzel párhuzamosan viszont a vállalatnak alaposan sikerült felemelnie az átlagos eladási árát a telefonnak, így hiába adnak el kicsivel kevesebb telefont, mégis nagyobb bevételre és profitra tesznek szert. Ezért döntöttek úgy, hogy stratégiát váltanak, nincs ebben semmilyen szokatlan.

Próbáltad már az iHungary alkalmazást?

iHungary (AppStore Link) iHungary
Fejlesztő: Idealisator Hungary LTD

Besorolás: 4+3.9375

Ár: Free Letöltés

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!