Két sebből is vérzik a 2018-as iPad Pro, avagy visszafele fejleszt az Apple?

HusztiD 2018.11.05. 09:55 iPad, Kiemelt hírek 2 db 796

ipad

Az Apple kedd délután mutatta be legújabb termékeit, melyek között ott volt a 2018-as iPad Pro felhozatal. A bemutatón az almások hangoztatták, hogy mennyire csúcsszuper az új tablet, illetve igazán lehengerlő videókat is láthattunk arról, hogy voltaképp milyen erő szunnyad benne. Most, hogy teltek a napok, (sajnos) újabb információkra derült fény, melyek nem biztos, hogy kecsegtetőek lesznek.

Az első felfedezést egy Ravi Chowdhury nevű Twitter felhasználó tette. Ha az Apple oldalán összehasonlítjuk az új tableteket a tavalyi, 10,5 colos táblagéppel, akkor egy nagyon érdekes dolgot láthatunk: a 2018-as modellek öttagú objektívvel rendelkeznek, míg a korábbi modellek hattagúval, illetve az optikai képstabilizálás is kimaradt az új termékekből.

ipadpro

Hogy miért downgrade-elte az Apple a kamerát, arról sajnos nem tudni. Lehet, hogy egy új eljárást fejlesztettek ki, de az sem kizárt, hogy helymegtakarítás miatt történt mindez. Nyilván nem egy iPad Próval fogunk fotózkodni, azonban azt érdemes megjegyezni, hogy a bemutatón ismét nagy hangsúlyt fektettek a kiterjesztett valóságra, ami igazán igénybe veszi a kamerákat. Ebből kifolyólag érthetetlen, hogy miért mutatkoznak ilyen különbségek az idei és a tavalyi táblagépek között.

Ugyanúgy érthetetlen az is, melyre az egyik ismert tech szaki, Steve Troughton-Smith bukkant. Steve részére többen jelezték, hogy az SKU-ban kutakodva egy nagyon érdekes felfedezést tettek. Az új iPad Pro modellek összesen 4GB RAM-mal vannak szerelve, azonban ha az 1TB-os csúcsot nézzük, akkor valamilyen okból kifolyólag abban már 6 GB-ot találhatunk. Steve kicsit később jobban utánajárt a dolgoknak, s az Xcode szerint mindegyik tabletben 6GB-ot találhatunk meg – mi inkább azt mondjuk, hogy várjuk meg az első teszteket, illetve szétszerelős beszámolókat, s abból biztosan kiderül, hogy mennyi az annyi.

Hogy miért downgrade-elt bizonyos szempontból az Apple, az nem tudott, viszont így olyan érzése lehet a felhasználóknak, mintha az almások szándékosan kiszúrnának velük. Ti mit gondoltok a témával kapcsolatosan?

Próbáltad már az iHungary alkalmazást?

iHungary (AppStore Link) iHungary
Fejlesztő: Idealisator Hungary LTD

Besorolás: 4+4.59999

Ár: Free Letöltés

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Hozzászólások száma: 2 db

 1. g - 2018.11.05. 11:06

  Nem szúrtak ki velünk, hisz együtt örülünk negyedévente az eszméletlen profitnak.
  Nincs negyedév, hogy ne dicskednétek, hogy ilyen kurva sok pénz van Tim csapata zsebében, hát itt egy kis magyarázat.
  Ergo aki örül az Apple pénzügyi sikerének az ne picsogjon egy kis Dowgrade-től sem.

 2. Apples - 2018.11.05. 21:54

  A másodikról azt tudjuk, hogy nem tudjuk biztosra, az elsőről meg nem tudjuk, hogy valójában okoz-e bármilyen kepminoseg romlást esetleg a csökkentett elem szám mellett akar meg jobb is lehet a kép – de hat nem tudjuk.
  Szóval akkor hol itt a nagy leleplezés??? Mo az informacio itt?

Szólj hozzá Te is!