Kamerateszt: jobb képeket készít az iPhone Xs, mint az iPhone Xr?

HusztiD 2018.11.05. 17:55 iPhone, Kiemelt hírek, Videók 2 db 860

maxresdefault

Most, hogy végre-valahára megjelent az iPhone Xr, a MacRumors csapata készített egy rövid összehasonlító videót, hogy voltaképp milyen különbségek mutatkoznak az Xs és az Xr modellek között. Mint tudjuk, a csúcsmodell dupla hátlapi kamerával van felvértezve, míg az iPhone Xr csupán egy lencsét kapott, így az Apple szoftveresen oldja meg a portré módhoz használt effektet, az elhomályosítást.

Voltaképp mindkét telefonban ugyanazt az előlapi, illetve hátlapi lencsét találhatjuk meg, a különbség csupán annyi, hogy az iPhone Xs-ben pluszban van egy telefotó szenzor. Eme második lencse által elérhető a kétszeres optikai zoom, illetve a portré képekhez ezt használja a telefon. Az iPhone Xr-nél viszont az Apple csak a szoftverre hagyatkozik, így ott sajnos digitálisan érhető el a zoomolás, illetve a portré képek sem tűnnek olyan közelinek.

Mivel az iPhone Xr esetében a széles látószögű lencsét találhatjuk meg, így portré képeknél sokkal több fényhez jut a szenzor, ami által valamivel szebbek, s talán kevésbé zajosak a képek. Sajnos a mélységélességnél ugyanez már nem mondható el, ugyanis ha a két telefon által készített portré képeket egymáshoz vetjük, akkor láthatjuk, hogy az iPhone Xs valamivel szebb, s pontosabb képeket készít.

Érdemes az alábbi videót megnézni, s levonni a következtetéseket. Igazából mondhatjuk, hogy fej-fej mellett teljesített a két telefon. Egyedüli különbség a már említett portré képeknél jelentkezik, így akit jóformán csak ez érdekel, annak érdemes erősen elgondolkodnia rajta, hogy megér-e plusz 100 ezer forintot a csúcskészülék, avagy beéri az olcsóbb, de kicsivel korlátoltabb telefonnal.

Ti hogyan vélekedtek a két telefonról az alábbi videó alapján? Számotokra melyik a nyerő?

Próbáltad már az iHungary alkalmazást?

iHungary (AppStore Link) iHungary
Fejlesztő: Idealisator Hungary LTD

Besorolás: 4+4.5

Ár: Free Letöltés

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Hozzászólások száma: 2 db

  1. Pingvin - 2018.11.05. 22:02

    Nekem az Xr a nyerő annyira, hogy már meg is vettem :-) és teljesen meg vagyok vele elégedve.

  2. MJoe - 2018.11.07. 07:21

    Háát,
    Én is Xr-t veszek a mostani 6-os helyett. Szerintem meglesz az a “wow” érzés…

Szólj hozzá Te is!