Itt van az új MacBook Air, Mac Mini és iPad Pro; újabb rekord negyedévet zárt az Apple – mi történt a héten?

HusztiD 2018.11.03. 15:25 Apple, Kiemelt hírek 0 db 124

Rövid, ám tartalmas hetet tudhatunk magunk mögött, ugyanis a hét első felében az Apple bemutatta a legújabb termékeit, melyek között ott volt a 2018-as MacBook Air, Mac Mini és az új iPad Pro család. Ezen felül pedig számos érdekes hírünk volt, melyek legjavát most egy csokorba szedtük.

Screenshot-2018-10-30-at-14.26.39

Az Apple bemutatta a 2018-as MacBook Air-t, Mac Minit és az iPad Prót

Ahogyan várható volt, kedden délután 15 órakor kezdetét vette a legutóbbi Apple esemény, ahol Tim és csapata bemutatta a legújabb Mac és iPad Pro modelleket, ami mellett új Apple Pencilt is kaptunk. Rövid, ám tartalmas eventet láthattunk, mely az elkövetkezendő napokban visszanézhető lesz, ám addig nézzük sorban, hogy milyen újdonságokat kaptunk az almásoktól. Tim először elárulta, hogy a Mac vásárlók 51 százaléka új az Apple ökoszisztémájában, míg ugyanez az arány Kínában 76 százalékra tehető. Jelenleg pedig több, mint 100 millió Mac van használatban világszerte. Ha a felhasználói elégedettségről beszélünk, akkor a Mac az első számú termék.

appleoct18-3635

Bővebben itt.

2018 Q4: stagnáló eladások ellenére újabb rekordok születtek

A várakozásoknak megfelelően, magyar idő szerint tegnap késő este tartotta meg az Apple a legutóbbi, 2018 Q4-es pénzügyi konferenciáját. Sokan várták, hogy mit jelentenek be a kaliforniaiak, hiszen erősen kérdéses volt, hogy mégis hogyan teljesítettek az iPhone Xs modellek piacra dobásával. Sajnos az Xr modellek nincsenek a statisztikában, így azok teljesítése egyelőre erősen kérdéses.

applemoneyhero

Bővebben itt.

Ár/teljesítmény értékben egyértelműen bajnok az iPhone Xr

Mint tudjuk, az iPhone Xs és Xr modellek nem sokban térnek el egymástól, viszont ha az amerikai árakat nézzük, akkor a két telefon között 250 dolláros különbség mutatkozik, míg magyarban 100 ezer forintnyi. Természetesen ezért a pénzért cserébe kevesebb extrát kapunk, de ha a teljesítményt nézzük, akkor az szinte egy az egyben megegyezik a csúcsmodellekével, lévén, hogy az Apple az olcsóbb telefonba is az új A12 Bionic chipet pakolta.

9B647446-E241-4209-BEAD-7E50366797D8-780x378

Bővebben itt.

További érdekességek

A hét első felében jött a jó hír, hogy egyelőre feltörhetetlen az iOS 12, majd láthattuk, ahogyan az iFixit darabjaira szedte az iPhone Xr-t. Ha már iPhone Xr, akkor megtudtuk, hogy egészen jól bírja a stressz, s az ejtési teszteket az új telefon, majd az egész keddi Apple médiaeseményt megnézhettük mindösszesen 9 perc alatt. Végül megérkeztek az első unboxing videók a 2018-as MacBook Air modellekről, majd ezt követően jött a rossz hír, hogy ezennel elavultnak számít az iPhone 5.

Ezek voltak a negyvennegyedik hét legérdekesebb hírei. S ha már azt nézzük, akkor az elmúlt napokban rendezte meg a legutolsó médiaeseményét az Apple, az idei év végéig pedig nem igen lesznek új termékek, viszont még biztosan lesznek újabb érdekességek és híreink, úgyhogy maradjatok velünk. Jó pihenést mindenkinek!

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!