Egyelőre törhetetlen az iOS 12 – még a GrayKey sem képes megkerülni a védelmet

HusztiD 2018.10.29. 09:55 iOS, Kiemelt hírek 0 db 307

graykey1

Az Apple mindig is híres volt arról, hogy megfelelő védelemmel lássa el az iOS rendszereit. Korábban nem egy perpatvaruk volt emiatt, ugyanis a különféle szervek, mint az FBI folyamatosan olyan kérésekkel bombázta őket, hogy törjenek fel maguk egy-egy iPhone-t. Mint tudjuk, az almások nem adták be derekukat, azonban idén tavasszal megjelent az úgynevezett GrayKey doboz, mely képes volt az iOS készülék feltörésére.

Ha a GrayKey-re csatlakoztattak egy olyan iPhone vagy iPad modellt, mely egy 4 számjegyű jelkóddal volt levédetve, akkor a doboznak kevesebb, mint 7 percre volt szüksége, hogy feltörje. Ha 6 számjegyű jelkóddal rendelkező készüléket törtek fel, akkor oda nagyjából 11 órára volt szükség. Természetesen ha ennél több karakterről volt szó, akkor ezeknél jóval több időről beszélhettünk.

Egyszerűen a GrayKey egy olyan készülék, mely valamilyen érdekes eljárással képes volt megkerülni az iOS 11-ben lévő USB korlátozott módot, s emiatt volt képes feltörni a készülékeket. A Forbes egyik legutóbbi beszámolója szerint több anonim forrás is megerősítette, hogy iOS 12 alatt képtelenek a GrayKey által feltörni a telefonokat. Pontos információk arról nincsenek, hogy mit eszközölt az Apple a legújabb rendszerében, de feltevések szerint az almások egy jobb kernel védelmet alkalmaznak, amely perpillanat ellenáll mindenféle feltörésnek.

Nyilván nincsenek feltörhetetlen rendszerek, így szinte biztosra vehetjük, hogy a doboz gyártója, a Grayshift tovább mesterkedik azon, hogy miként törheti fel a jövőbeli iOS készülékeket. Addig pedig elmondhatjuk, hogy a kaliforniaiak kitettek magukért, hiszen egyelőre feltörhetetlennek néz ki a legújabb operációs rendszerük, az iOS 12.

Próbáltad már az iHungary alkalmazást?

iHungary (AppStore Link) iHungary
Fejlesztő: Idealisator Hungary LTD

Besorolás: 4+3.9375

Ár: Free Letöltés

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!