Az iFixit szétkapta az iPhone Xr-t

HusztiD 2018.10.29. 11:56 iPhone 0 db 429

iphonexrxray-800x404

Nem tétlenkedik mostanság az iFixit csapata, ugyanis miután az Apple kiadta az iPhone Xs modelleket, egyből darabjaira szedték azokat. Most, egy hónappal később viszont megjelent az iPhone Xr, így a szakik egyből szétszerelték, hogy elmondják, milyen alkatrészek találhatóak benne, illetve hogy mennyire könnyű, avagy nehéz szerelni.

Igazából nem kell túlragozni a dolgokat, hiszen az iPhone Xr kisebb különbségeket leszámítva egy az egyben megegyezik az iPhone Xs-sel. A különbségek közé tartozik, hogy a telefon az LCD kijelzőnek köszönhetően vastagabb, mint az Xs, valamint itt már külön modulként található meg a SIM olvasó. Lényegében itt jön képbe az a dolog, melyről az elmúlt napokban számoltunk be: az olcsó javítás. Az iPhone Xr-t sokkal olcsóbb javítani az Apple részéről, mint az Xs modelleket úgy, hogy szinte ugyanazokat a belső komponenseket kapták a telefonok. Egyelőre érthetetlen, hogy miért kér el annyi pénzt a garancián túli iPhone Xs szervizelésekért a kaliforniai vállalat.

Érdemes egyébként az alábbi videót megtekinteni, hiszen röviden beszélnek a főbb dolgokról:

No és hogyan vélekednek a szakemberek az új okostelefonról? Összesítettben 6 pontra osztályozták a készüléket, akárcsak az Xs modelleket. A fő probléma ismételten az, mint a csúcsmodelleknél, vagyis az üveghátlapos kialakítás nagy kihatással van a szerelhetőségre. Ha törik a hátlap, akkor jóformán az egész telefont a darabjaira kell szerelni, s cserélni kell a keretet egyaránt, ami megnehezíti a cserét, s meghosszabbítja a folyamatot. Ellenben könnyen hozzáférhetünk az aksihoz, illetve szintén könnyű a kijelzőnek a cseréje.

Próbáltad már az iHungary alkalmazást?

iHungary (AppStore Link) iHungary
Fejlesztő: Idealisator Hungary LTD

Besorolás: 4+3.9375

Ár: Free Letöltés

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!