Ezért jövedelmezőek az előfizetésen alapuló alkalmazások

HusztiD 2018.10.24. 17:55 App Store, Kiemelt hírek 1 db 150

ios-11-app-store

Mondhatjuk, hogy az Apple valamelyest megreformálta a digitális vásárlásokat az App Store-ral, melyet még anno, az iPhone OS 2-ben vezettek be. Azóta számos fejlesztés volt, s bevezetésre került az előfizetéses modell, mely annyit jelent, hogy ha van egy ingyenes alkalmazás a digitális áruházban, akkor azt díjmentesen letölthetjük, s használhatjuk bizonyos ideig, vagy bizonyos funkcióit. Amint többet szeretnénk, akkor azért fizetnünk kell.

Talán nem idegen sokunknál a dolog, ugyanis ha nagyon ki szeretnénk próbálni egy appot, akkor ez a remek megoldás rá. Ekkor az alkalmazásokban felbukkan egy értesítés, mely szerint a próbaidő X napig tart, onnantól pedig fizetni kell érte, ha nem mondjuk le idejében a szolgáltatást. Például ugyanezen elven működik az Apple Music előfizetése, illetve számos egyéb szolgáltatás.

A TechCrunch csapata kicsit utánajárt a dolgoknak, ugyanis nagyon érdekelte őket, hogy az úgynevezett Scanner App, hogy képes éves szinten 14 millió dolláros bevételt termelni az App Store-ból. A vizsgálatok alapján kiderült a turpisság, ugyanis itt is a már említett módszert alkalmazzák a fejlesztők. Ingyenesen használhatjuk a szolgáltatás bizonyos funkcióit, majd heti szinten 3,99 dollárért, vagy havonta 4,99 dollárért fizethetünk rá elő.

A probléma ezzel annyi, hogy sokan figyelmen kívül hagyják, vagy csak egyszerűen elfelejtik azt, amire ráböknek akkor, mikor az alkalmazást elindítják. Ez pedig a figyelmeztetés, hogy mi történik akkor, amennyiben nem mondjuk vissza az adott szolgáltatást. Valahol jogos a dolog, de a szakértők szerint az Apple tehetne ellene valamit, ugyanis folyton folyvást hasonló dolgokba ragadnak bele a felhasználók, melyek után később megy a panaszkodás.

Ti mit gondoltok az előfizetéses alapú alkalmazásokról? Igénybe vettetek már hasonlót, illetve belefutottatok már az alábbi hibába, hogy nem mondtátok le idejében?

Próbáltad már az iHungary alkalmazást?

iHungary (AppStore Link) iHungary
Fejlesztő: Idealisator Hungary LTD

Besorolás: 4+3.9375

Ár: Free Letöltés

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Hozzászólások száma: 1 db

  1. Whalaky - 2018.10.24. 20:04

    Ez egy újabb minusz az Applenek … Ez egyszerűen undorító lehúzása a felhasználóknak. Egyszer már megvettem, akkor miért kell havonta megint megvennem? Szerintem hosszútávon nem lesz életképes megoldás, de ha mindenképp le akarják nyomni az emberek torkán, akkor sok felhasználót el fognak így veszteni a fejlesztők.

Szólj hozzá Te is!