Ilyen nagy szakadék még sosem mutatkozott az App Store és a Google Play között

HusztiD 2018.10.16. 11:56 App Store, Egyéb, Kiemelt hírek 0 db 203

ios-11-app-store

Nem titok, ha azt mondjuk, hogy a kevesebb alkalmazás ellenére nagyobb bevételt generál az App Store, mint a Google Play. Legalábbis ezen adatokat támasztották alá az eddigi felmérések, s most a Sensor Tower által készített harmadik negyedéves statisztika szintén erre enged következtetni.

A legújabb adatok alapján az App Store közel 93 százalékkal több bevételt termelt, mint a Google Play. Ha az arányokat nézzük, akkor 2014 óta ez az eddigi legnagyobb szakadék a két platform között. Ha az összesítéseket nézzük, akkor a 18,2 milliárd dolláros bevétel 66 százaléka származott a játékokból a harmadik negyedévben.

q3-2018-app-revenue-worldwide

Amennyiben az előző év ugyanezen időszakához hasonlítunk, akkor a két platform összesítetten 22,7 százalékos növekedést ért el. Az Apple itt 23,3, míg a Google 21,5 százalékkal teljesített jobban, mint egy évvel ezelőtt, ami szám szerint 9,7-ről 12-re és 5,1-ről 6,2 milliárd dollárra való növekedést jelent.

q3-2018-app-downloads-worldwide

A letöltések mértékéről is érdemes szót ejteni, ugyanis a két platform összesítettben 10,9 százalékos növekedést könyvelhetett el. Itt jön azonban az igazi érdekesség, ugyanis az előző vizsgált időszakhoz képest az Apple csak 3,1 százalékkal növelte arányait, míg a Google 14,3 százalékkal. Hiába generált a Google Play két és félszeresen több letöltést, de bevételt csak feleannyit produkált.

q3-2018-top-apps-worldwide

Végezetül, a legutolsó ábrán láthatóak, hogy mely alkalmazások voltak a legnépszerűbbek. Első oszlopban a bevétel szerinti helyezéseket tekinthetjük meg, míg másodikban az aktuális letöltéseket.

Nálatok milyenek a szokások? Ha összegezni kellene, akkor ti havi szinten átlagosan mennyit költötök el az App Store-ban?

Próbáltad már az iHungary alkalmazást?

iHungary (AppStore Link) iHungary
Fejlesztő: Idealisator Hungary LTD

Besorolás: 4+3.9375

Ár: Free Letöltés

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!