Újabb infók az új iPad Próról és Apple Pencilről; így teljesít egy profi kamerához képest az iPhone Xs – mi történt a héten?

HusztiD 2018.10.13. 15:25 Apple, Kiemelt hírek 0 db 158

Nem mondhatjuk, hogy unatkoztunk volna az elmúlt napok folyamán, hiszen számos érdekes hírünk volt, melyek közül szokás szerint összeszedtük a legjobbakat.

iphone-xs-camera1

Újabb infómorzsák: ilyen lesz az október folyamán érkező új iPad Pro és Apple Pencil 2

Az utóbbi hónapokban többször felmerült, hogy október folyamán is egy új médiaeseményt tart az Apple, ahol többek között bemutatják a 2018-as iPad Pro modelleket, illetve vele együtt pár új Mac-et egyaránt. Ezúttal a 9to5Mac szolgált új információkkal, s ha minden igaz, akkor hamarosan ezen specifikációkkal mutatkoznak be az új tabletek.

ipadprophotoediting-800x621

Bővebben itt.

Egyértelműen túlreagálják a BeautyGate problémát a felhasználók

Nagyon érdekes trükknek lehettek szemtanúi azok, kik Instagramon követik az egyik legismertebb tech YouTube-rt, Jonathan Morrison-t. A szaki az elmúlt napok folyamán egy új portré képet tett fel magáról, melynek leírásában az szerepelt, hogy a fotót egy Pixel 2-vel készítette, majd elszabadult a szájkarate.

iphone-xs-camera

Bővebben itt.

Újabb biztonságügyi perpatvart vernek az Apple-re?

Nagyon érdekes események történtek az elmúlt napok folyamán, ugyanis a Bloomberg nem olyan régen arról számolt be, hogy az Apple és az Amazon szervereinél kémkedésre utaló jeleket találtak. Mindkét gyártó kapcsolatban volt korábban a Super Micro beszállítóval, kik különféle komponenseket gyártottak le az óriások számára.

data-center-apple-servers.large

Bővebben itt.

Bemutatkozott a legújabb iPhone Xs hasonmás-rivális, a Pixel 3

Ahogyan azt vártuk, tegnap este folyamán ejtette meg médiaeseményét a Google, ahol bemutatták a már jó ideje várt Pixel 3 okostelefonokat. A bejelentést megelőzően hónapokkal felmerültek pletykák, hogy miket várhatunk, s úgy tűnik, hogy a Google is beállt a sorba, hiszen a Pixel 3 XL telefonja szinte egy az egyben lemásolja az Apple új formatervét, melyet még az előző évi iPhone X-szel vezettek be az almások.

google-pixel-3

Bővebben itt.

Fokozott adatbiztonság miatt fizetnek többet az Apple felhasználói, mint az Androidosok

Mint az köztudott, az Androidos felhasználók sokkal kevesebbet fizetnek egy okostelefonért, mint az, ki egy Apple terméket vesz. Ez nem csak egy bizonyos prémium kategóriát von magában, hanem magát az adatbiztonságot egyaránt, hiszen mint tudjuk, az almások nagyon komolyan kezelik azt, míg a Google inkább ingyenesen kínálja szolgáltatásait, de cserébe eladja adatainkat.

Cook_Data_Privacy001-780x426

Bővebben itt.

További érdekességek

A hét első felében jött a hír, hogy igazán jól terjed az iOS 12, majd ezt követően azt is megtudtuk, hogy immáron hatodik éve az Apple a legértékesebb vállalat. Az Apple ugyan 15 százalékos sebességnövekedést ígért az A12 Bionic kapcsán, de mint kiderült, valójában 40 százalékról beszélhetünk. A túlzott betörések miatt rendőri jelenléttel erősítik boltjaikat az almások, valamint felmerült, hogy az okostelefonok miatt haldoklik az igazi fotográfia.

iMac-G3-2018-3-780x475

A hét második felében megismerhettük a Facebook első okoshangszóróját, majd jött egy újabb kimutatás, hogy félelmetes, mire képes az iPhone Xs kamerája egy profi kamerához képest. Az elmúlt napokban remek retrós iMac koncepciót láthattunk, majd sajnos jött a rossz hír, hogy immáron nem lehet hivatalosan downgradelni iOS 11-re. Végül beszámoltunk, hogy egy újabb ígéretes startupot vásárolt fel az Apple.

Ezek voltak a negyvenegyedik hét legérdekesebb hírei. Maradjatok velünk, ugyanis jövő héten újabb érdekességek lesznek, illetve esélyes lehet, hogy az Apple kiküldi az októberi médiaeseményre a hivatalos meghívóit, ahol bemutatásra kerülhetnek az új iPad és Mac modellek.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!