A szülők és a tinik egyaránt tudják, hogy túl sokat nyomkodják az okostelefonjaikat

HusztiD 2018.10.11. 09:55 Egyéb, iPhone, Kiemelt hírek 0 db 45

stephen-petrey-613428-unsplash

A Pew Research Center jóvoltából készült egy felmérés, melyben nem csak a tiniket, hanem a szülőket egyaránt megkérdezték arról, hogy mennyit használják okostelefonjaikat. A kimutatásban összesen ezer szülő és 743 tinédzser vett részt, s meglepően érdekes eredmények születtek.

A fiatalok 54 százaléka, míg a szülők 36 százaléka érzi, hogy túl sok időt töltenek az okostelefonjaik kijelzői előtt. A résztvevők között többen is beszámoltak arról, hogy mindkét fél részéről előfordul, hogy családi összejöveteleken egyre többet terelik el az okostelefonok a figyelmet, s ezt hatalmas problémának érzik.

A jó hír viszont, hogy sokan tudják magukról, hogy túl sok időt töltenek az okostelefonjaikat nyomkodva, s ezen többen változtatnak úgy, hogy kevesebb közösségi alkalmazást használnak, illetve minimalizálják a játékokat egyaránt. A felmérésben résztvevők 44 százaléka nyilatkozta, hogy a reggeli ébredést követően első dolguk, hogy megnézik a telefonjaikat, kaptak-e valamilyen üzenetet, vagy egyéb értesítést.

Érdemes megemlíteni, hogy pár hete már elérhető az iOS 12 végfelhasználói változata, s az új rendszerben számos kezdeményezése lesz az Apple-nek, melynek köszönhetően ha odafigyelünk, akkor minimalizálhatjuk a képernyő előtt töltött időnket, így a jövőben ez a statisztika csak javulni fog.

Ti mit mondanátok a saját szokásaitokról? Sokat nyomkodjátok ti is az telefonjaitokat?

Próbáltad már az iHungary alkalmazást?

iHungary (AppStore Link) iHungary
Fejlesztő: Idealisator Hungary LTD

Besorolás: 4+4.5

Ár: Free Letöltés

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!