Félelmetes, mire képes az iPhone Xs Max egy profi kamerához képest

HusztiD 2018.10.10. 15:55 iPhone, Videók 1 db 1 221

iphone-xs-camera1

Manapság a legtöbb okostelefon gyártó a kamerára fekteti a legnagyobb hangsúlyt, mikor kiad egy-egy új modellt. Az egy hónappal ezelőtt bemutatott iPhone Xs külsőre ugyan nem sokat változott, de ahogyan beszámoltunk, a FiLMiC Pro egyik szakértője teljesen el volt ájulva tőle. Ezúttal egy ismertebb videós, Ed Gregory, a Photos in Color YouTube csatornától készített egy összehasonlító felvétel, melyben az Apple csúcsmodelljét hasonlítja egy profi, 10 ezer dolláros kamerához, a Canon C200-hoz.

A videóban lényegében kettő felvétel látható: az egyiket a már említett C200-al készítették, míg a másikat az iPhone Xs Max-szal. Mielőtt spoilereznénk, érdemes megnézni az alábbi videót, s kitalálni, hogy melyik felvétel melyik készülékkel készült. Igazából első ránézésre elmondhatjuk, hogy közel egy szinten van a két kamera, s nagyon nehéz megmondani, hogy melyik felvételt melyik kamerával vették fel. A videó második felében Ed kifejti a bővebb véleményét, illetve felhívja a figyelmet, hogy voltaképp milyen különbségeket tapasztalhatunk.

Összességében elmondhatjuk, hogy ma már egy olyan szintre érkeztünk, ami sokak számára több, mint kielégítő lesz. Az igaz, hogy az okostelefonok sosem fognak egy profi kamera szintjét ütni, de mostanra egy olyan szintre fejlődtek, amikor is elmondható, hogy arányokhoz képest eléggé meggyőző felvételeket készíthetünk a telefonjainkkal – természetesen akkor igaz ez főképp, ha értünk a videózás rejtelmeihez, illetve az utólagos korrekciókhoz.

Mit gondoltok az alábbi videó alapján? Eléggé meggyőző, nem?

Próbáltad már az iHungary alkalmazást?

iHungary (AppStore Link) iHungary
Fejlesztő: Idealisator Hungary LTD

Besorolás: 4+3.9375

Ár: Free Letöltés

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Hozzászólások száma: 1 db

  1. Mackolacko - 2018.10.11. 12:23

    Meggyozo.

Szólj hozzá Te is!