Az okostelefonok miatt haldoklik az igazi fotográfia?

HusztiD 2018.10.09. 17:55 Egyéb, iPhone, Kiemelt hírek 0 db 242

iPhone-X-1

Egy ismertebb német fotós és egyben filmrendező, Wim Wenderts nyilatkozott a BBC számára a mai fotózási szokásokról. A szakember szerint az okostelefonok bizonyos szinten megölték a valódi fotográfiát, ugyanis manapság mindenki a zsebében lévő okostelefonjával örökíti meg pillanatait.

A szakértő három fő problémát vázolt fel a mai fotózással kapcsolatosan. Az első, hogy az okostelefonok által készített képek csak úgy vannak. Lényegében senki sem nézi őket a későbbiekben, sokszor még azok sem, akik készítették. Arról pedig már nem is kell beszélni, hogy kinyomtatni és kereteztetni manapság nagyon kevesen viszik el a telefonos képeiket.

A második dolog, hogy az okostelefonok által kevésbé kreatívak az emberek. Manapság több olyan programot találhatunk, melyekkel különféle effekteket vihetünk fel képeink számára, s pont ez jelenti a bajt. Wim szerint amikor csak egy fényképezőgéppel rendelkezel, semmi mással, akkor sokkal kreatívabbnak kell lenned, ha igazán kiemelkedő képeket szeretnél készíteni.

Végül a harmadik, s egyben utolsó probléma a hozzáértő szerint, hogy magát a fotográfiát azért találták fel, hogy megörökítsünk bizonyos pillanatokat, de manapság már nem egészen erről szól a fotózás, hiszen magyarán mondva az emberek mindenről készítenek egy felvételt ha muszáj, ha nem.

Természetesen vitatni lehet a szakember állításait, de meg kell hagyni, hogy más egy okostelefonnal, s egy fényképezőgéppel képeket készíteni. Az okostelefonok inkább az átlagfelhasználók számára felelnek meg, kik egy bizonyos pillanatot szeretnének megörökíteni anélkül, hogy egy komolyabb fényképezőt hurcolnának magukkal, míg egy profibb fényképezőgéppel úgyis a fotósok fognak jól beállított, profi képeket lőni.

Ti mit gondoltok a témáról?

Próbáltad már az iHungary alkalmazást?

iHungary (AppStore Link) iHungary
Fejlesztő: Idealisator Hungary LTD

Besorolás: 4+3.9375

Ár: Free Letöltés

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!