Újabb biztonságügyi perpatvart vernek az Apple-re?

HusztiD 2018.10.08. 09:55 Apple, Kiemelt hírek 0 db 205

data-center-apple-servers.large

Nagyon érdekes események történtek az elmúlt napok folyamán, ugyanis a Bloomberg nem olyan régen arról számolt be, hogy az Apple és az Amazon szervereinél kémkedésre utaló jeleket találtak. Mindkét gyártó kapcsolatban volt korábban a Super Micro beszállítóval, kik különféle komponenseket gyártottak le az óriások számára.

Az oldal értesülései szerint lényegében az Apple szervereinek az alaplapjaiban egy olyan aprócska chip volt megtalálható, melyeket a kínaiak folyamatosan monitoroztak. Elviekben 7 ezer szerverben volt megtalálható ez a chip 2015. folyamán az Apple-nél, melyek információkat továbbítottak a kémkedők felé. A Bloomberg szerint az almásoknak tudomására jutott az eset, próbálták eltussolni az ügyet, s az FBI-jal szorosan együttműködtek.

Mivel a hír eléggé nagy perpartvart vert, hamar eljutott a kaliforniaiakhoz, akik azonnal kiadtak egy hivatalos közleményt, hogy a Bloomberg számos alkalommal felkereste őket ebben az ügyben, s az Apple többször is megerősítette számukra a hírt, hogy semmilyen adat nincs veszélyben. Elviekben ezt a Bloomberg csapata kifelejtett bizonyos infókat a történetből, így hamis információkat közöltek le a publikum számára. Az Apple megerősítette, hogy semmilyen biztonsági veszély nem fenyegette őket.

Egyébként mint kiderült, az Apple még 2016. folyamán szakította meg kapcsolatait a Super Micro-val. Aki kíváncsi az Apple teljes sajtótájékoztatójára, az a hivatalos honlapjukon olvashatja el a teljes történetet, angol nyelven. Időközben pedig a hatóságok is megerősítették, hogy az Apple nem kereste fel őket olyan ügyben, mint ahogyan azt a Bloomberg állítja.

Próbáltad már az iHungary alkalmazást?

iHungary (AppStore Link) iHungary
Fejlesztő: Idealisator Hungary LTD

Besorolás: 4+3.9375

Ár: Free Letöltés

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!