Fokozott adatbiztonság miatt fizetnek többet az Apple felhasználói, mint az Androidosok

HusztiD 2018.10.08. 17:55 iOS, iPhone, Kiemelt hírek, Tim Cook 0 db 371

Cook_Data_Privacy001-780x426

Mint az köztudott, az Androidos felhasználók sokkal kevesebbet fizetnek egy okostelefonért, mint az, ki egy Apple terméket vesz. Ez nem csak egy bizonyos prémium kategóriát von magában, hanem magát az adatbiztonságot egyaránt, hiszen mint tudjuk, az almások nagyon komolyan kezelik azt, míg a Google inkább ingyenesen kínálja szolgáltatásait, de cserébe eladja adatainkat.

Tim Cook nem olyan régen Roger McNameeval beszélgetett a VICE News Tonight-ban, ahol némileg érdekes dolgokat osztott meg a CEO. A vezető szerint minden nagyvállalatnak elsődleges prioritásként kellene kezelnie azt, hogy hogyan kezeli a felhasználók személyes adatait. Elmondása alapján sok olyan ember van, ki nem bízik a nagyvállalatokban, így Tim úgy hiszi, hogy bizonyítani kell, s mindent meg kell tenni annak érdekében, hogy egy sokkal jobb és biztonságosabb szolgáltatást hozzanak létre az adatok kezeléséhez.

Az Apple az utóbbi évben számos kezdeményezést tett annak érdekében, hogy még biztonságosabb legyen a rendszer. Például bevezettek egy új adatvédelmi eljárást termékeikben, anélkül, hogy erre bárki megkérte volna őket (állam, vagy egyéb szervek – bár gondoljuk itt kihatással volt az EU féle GDPR adatvédelmi törvény egyaránt, hiszen az nagyon nagy kihatással van a szolgáltatókra és egyben nagyvállalatokra.

Az újdonságoknak köszönhetően például a Siri és az arcfelismerés adatai (a TrueDepth kamerarendszerrel szerelt telefonok esetében) az adott készüléken marad. Konkrétan úgy kell ezt érteni, hogy nem csatlakoznak különféle szerverekhez a szolgáltatások, így lényegében megakadályozzák a fontos adatok, hitelesítések kijutását, áramlását.

Végül az Apple adatbiztonsága igazán kimagasló, ugyanis ahogyan a kérdező fél, McNamee is megjegyezte, a Google és az Amazon egyaránt olyan technológiákat fejleszt, amelyek a készülékeik által begyűjtött hanganyagokat felhasználva nyújtanak a felhasználóknak célzott hirdetéseket. Szerencsére az Apple-nél nem kell ilyentől tartani.

Próbáltad már az iHungary alkalmazást?

iHungary (AppStore Link) iHungary
Fejlesztő: Idealisator Hungary LTD

Besorolás: 4+3.9375

Ár: Free Letöltés

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!