Meglehetősen pozitívan vélekedik a Consumer Reports az iPhone Xs-ről

HusztiD 2018.10.05. 09:55 iPhone, Kiemelt hírek 0 db 268

iPhone-XS

Az iPhone Xs megjelenését követően adta ki legelső, ám apróbb beszámolóját a Consumer Reports arról, hogy voltaképp milyen lett az új telefon. Mint ekkor kiderült, a szakik eléggé pozitívan vélekedtek a telefonról, azonban most, napok elteltével kiadtak egy újabb, s annál részletesebb beszámolót.

Kezdjük rögtön a kényes témával, az üzemidővel, ugyanis nem olyan rég volt egy teszt, melyben alaposan lehúzták az új telefonokat. A CR által mért felmérések alapján az iPhone Xs alaposan  túlszárnyalja az előző évi csúcsmodellt, az iPhone X-et, az Xs Max pedig még arra is rátesz egy lapáttal. Az üzemidő leméréséhez a szakik egy speciális robotot alkalmaztak, mely addig nyomogatta a telefont, míg az  teljesen le nem merült.

A felmérések alapján egész napos használat alatt az iPhone Xs 24,5 órán át bírta a megpróbáltatást, míg a 6,8 colos testvére másfél órával tovább. Ha a tavalyi csúcsmodellt nézzük, akkor ott az iPhone X alaposan alul maradt, ugyanis azt 19,5 órán át strapálták. Ezek az új üzemidők egyébként egy szinten vannak azzal, mint a Samsung legújabb csúcskészülékei kínálnak.

iphonexsxsmax-800x663

Van azonban egy fekete pontja is az Apple-nek… Miután lemerítették a telefont, következett a töltési teszt. Itt minden telefont az alapértelmezett adapterrel töltöttek, így az Xs modellek esetében az 5W-os adapterről beszélhetünk. Az iPhone Xs 0-ról 100 százalékra való feltöltéséhez 195 percre volt szükség, míg az Xs Max esetében 210 percről beszélhetünk. No és a rivális Note 9? Ott mindösszesen fele annyi időre, 105 percre volt szükség. Ebből is látszik, hogy az Apple-nek most már ideje lesz gyors töltésre képes adaptereket mellékelni a telefonjaihoz, hiszen a főbb riválisa ezen a téren alaposan lehagyja.

Érdekes, de a szakértők csupán kisebb javulásnak látják az új modelleket az előzőekhez képest. Ebből kifolyólag aki iPhone X-szel rendelkezik, annak nem fogja megérni váltani. Ami szintén érdekes, hogy a CR csapata a kameráknál kisebb javulást tapasztalt – ezzel megy szembe a korábbi cikkünk, ahol a FiLMiC Pro egy szakembere alaposan elmondta véleményét, hogy milyen látványos fejlődéseken estek át az új szenzorok.

Végül a strapabírásáról is szó esett: egy szó mint száz, az új Xs modellek törékenyek, ezért a szakemberek mindenkinek azt ajánlják, hogy a megfelelő védelem érdekében szerezzenek be valamilyen erős tokot, mely bírni fogja a kisebb ejtéseket.

Próbáltad már az iHungary alkalmazást?

iHungary (AppStore Link) iHungary
Fejlesztő: Idealisator Hungary LTD

Besorolás: 4+3.9375

Ár: Free Letöltés

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!