Még a szakértők is csodálják az iPhone Xs kameráját

HusztiD 2018.10.03. 09:55 iPhone, Kiemelt hírek 0 db 686

iphone-xs-low-light

Az utóbbi napokban, mióta az Apple bemutatta a 2018-as iPhone modelleket, elég vegyesek a felhasználói visszajelzések. Sokan nagy dobásra számítottak, de a tech világban jártasak tudták nagyon jól, hogy idén az úgynevezett S évet írjuk, mikor külsőleg nem, de belsőleg annál jelentősebb változásokat eszközöl a kaliforniai vállalat. Sajnos a telefonok nem lettek olcsóbbak, viszont az Apple számos motorháztető alatti újdonságot eszközölt.

A FiLMiC Pro csapatából Richard Lackey vetette alapos tesztje alá az Apple új csúcsmodelljét, s leginkább arra kereste a választ, hogy miként teljesít az okostelefon alacsony fényviszonyok mellett. Mint tudjuk, minden mai okostelefonnak ez a gyenge pontja, hiszen itt jönnek elő a hibái, mivel eléggé zajos felvételek készíthetőek.

A szakember agyon dicséri az almások okostelefonját, ugyanis nem tudja, hogy miféle voodoo eljárást alkalmaztak. Az alább megtekinthető videót direkt alacsony fényviszonyok mellett készítette el, s látszik tisztán, hogy szinte zajtalan felvételek készítésére alkalmas a telefon. A szakember megjegyezte, hogy ugyan számos program van (pl. a FiLMiC Pro), ahol mindenféle manuális beállítást eszközölhetünk, azonban az Apple alapértelmezett kamerája mára már annyira fejlett, hogy a különféle programokra csak a profiknak lesz szüksége, kik ismerik a filmes szakma minden apró fortélyát.

Richard szerint a telefon akár fényes nappal, vagy alacsonyabb fényviszonyok között felméri az aktuális viszonyokat, s automatikusan állítja be az ISO-t. A végeredmény pedig egészen elképesztő egy okostelefonhoz képest. Ami egészen meglepő, hogy sötétben is kiemelkedő felvételek készíthetőek: minimális a zaj, emellett nem vesznek el a részletek, s színekben gazdag a felvétel.

Végül a szaki adott egy jó tanácsot a felhasználóknak: jobb, ha hagyjuk, hogy a telefon tegye a dolgát. Nincs szükségünk semmilyen programra, melyben mindenféle manuális beállítás eszközölhető, ugyanis az Apple szoftvere annyira fejlett, hogy mindent a lehető legjobban állít be – melyben feltehetően a bemutatott Smart HDR funkció játszik nagy szerepet.

Próbáltad már az iHungary alkalmazást?

iHungary (AppStore Link) iHungary
Fejlesztő: Idealisator Hungary LTD

Besorolás: 4+3.9375

Ár: Free Letöltés

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!