Évekbe telhet, mire az USA-n kívül is engedélyezik az Apple Watch EKG funkcióját

HusztiD 2018.10.01. 17:55 Apple Watch, Kiemelt hírek 0 db 559

ecg1

Tudjuk nagyon jól, hogy a negyedik generációs Apple Watch egyik legcsábítóbb újdonsága az EKG mérés. Ahogyan az időközben kiderült, a funkció egyelőre csak az amerikai felhasználók számára lesz elérhető, s már az orvosok is félnek tőle. Arról továbbra sincs hír, hogy USA-n kívül mikor lesz a többi országban is engedélyezve az egészségügyi funkció, de szakértők szerint akár hosszas évekbe is beletelhet.

Ha azt nézzük, akkor az Egyesül Államokban is rezgett a léc, ugyanis az FDA éppen a megjelenést megelőző napokban engedélyezte az EKG mérési funkciót. Az angliai Medicines and Healthcare products Regulatory Agency-nél (MHRA – vagyis szabad fordításban a gyógyszereket és egészségügyi termékeket szabályozó ügynökség) egy hosszabb folyamat lenne, mire mindent engedélyeznének. Például az MHRA számára az Apple összes dokumentációját át kellene tanulmányozni, valamint különféle egészségügyi teszteket mérniük, hogy valóban megfelelő-e a funkció, s tényleg valós értékeket mutat.

Az a baj, hogy amilyen könnyűnek hangzik a folyamat, úgy húzódhat el, s szakértők szerint szerencsésebb esetben akár hónapokon belül engedélyezve lehet Angliában az EKG mérés, de szerencsétlenben akár több év is lehet, mire megkapja az Apple az engedélyeket. Országonként eltérnek az engedélyezések, de egyelőre nem igazán tűnik úgy, mintha az elkövetkezendő hónapokban bárhol is engedélyt kapna az EKG.

Nem teljesen hivatalos a hír, de talán Németország lehet a következő ország, ahol engedélyezik a funkciót. Egy német kardiológus nem olyan régen interjút adott a Heise számára, ahol elmondta, hogy tapasztalatai szerint Németországban hamarabb mennek az ilyen és ehhez hasonló engedélyezések. Amennyiben ez igaz, akkor itt hamarosan engedélyezhetik.

Azt viszont egyelőre nem lehet megmondani, hogy nálunk, Magyarországon mi lesz a helyzet. Ha engedélyezni fogják az óra újdonságát, akkor arra még sokat várhatunk. Hogy pontosan mennyit, azt sajnos nem fogjuk tudni megmondani.

Próbáltad már az iHungary alkalmazást?

iHungary (AppStore Link) iHungary
Fejlesztő: Idealisator Hungary LTD

Besorolás: 4+3.9375

Ár: Free Letöltés

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!