ChargeGate – avagy nem töltenek megfelelőn az új iPhone Xs modellek?

HusztiD 2018.10.01. 09:55 iPhone, Kiemelt hírek, Videók 1 db 649

iphone-xs-lightning

Az elmúlt napok folyamán több felhasználó számolt be arról különböző fórumokon, hogy az új iPhone Xs és Xs Max okostelefonja nem tölt megfelelően. A hibajelenség leginkább akkor jelentkezik, amikor úgynevezett készenléti állapotban van a telefon. Ha ekkor tesszük fel a töltőre, akkor nem mindig veszi megfelelően a töltést – legtöbb esetben csak akkor, ha rábökünk a kijelzőre, vagy feloldjuk a telefont.

A jelenség az egyik legismertebb YouTube csatornához, az Unboxing Therapy-hoz is elért, ahol Lew számos modellt tesztelt le. Ahogyan az alábbi felvételen látható, ahány iPhone Xs modell, annyi féle jelenséget produkálnak. Van olyan telefon, mely egyből veszi a töltést, míg akad olyan, amely csak akkor, miután interakcióba léptünk vele. A legrosszabb esetben pedig egyáltalán nem veszi a töltést a készülék.

Az alábbi eset csak akkor áll fenn, ha Lightning kábellel töltjük a telefont, s az eddigi felhasználói visszajelzések alapján ha vezeték nélkül töltünk, akkor minden megfelelően működik. Nem egy olyan felhasználó akadt, ki arról számolt be, hogy az este töltőre rakott telefonja egyáltalán nem töltött, köszönhetően a fennálló ChrageGate hibajelenségnek.

Az Apple jelenleg még nem adott ki hivatalos választ az alábbi esetre. Nem mondanánk azt, hogy a jelenség csak néhány modellnél áll fent, ugyanis a videóban is jól látszik, hogy több olyan készülék van, ahol eme rendellenesség tapasztalható. Bízzunk benne, hogy az egész ChargeGate szoftveresen orvosolható lesz, s hamarosan egy új hibajavítást is kiadnak az almások.

Ki az, ki közületek rendelkezik a legújabb modellek egyikével, s hasonló jelenségre figyelt fel?

Próbáltad már az iHungary alkalmazást?

iHungary (AppStore Link) iHungary
Fejlesztő: Idealisator Hungary LTD

Besorolás: 4+3.9375

Ár: Free Letöltés

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Hozzászólások száma: 1 db

  1. Pingvin - 2018.10.02. 22:21

    Nekem van egy 5s-sem amit vezeték-nélkül szoktam tölteni és a frissítés után tapasztaltam hasonlót. Ha kikapcsolt állapotban rakom rá a Qi powerdankra akkor nem tölti a telefont.
    De érdekes, hogy az asztali Qi töltővel meg nincs ilyen gond vagy még nem tapasztaltam.

Szólj hozzá Te is!