Egyelőre az Apple Pay szolgáltatásával is megbukott Indiában az Apple

HusztiD 2018.09.27. 09:55 Apple Pay, Kiemelt hírek 0 db 205

apple-pay-2018

Folyamatosan számolunk be azzal kapcsolatosan, hogy hogyan teljesít az Apple Indiában. Mint tudjuk, a kaliforniai vállalatnak nincs saját bolthálózata az országban, ugyanis a helyi törvények alaposan leszabályozzák ezen működést. Ebből kifolyólag egyedi akciókat sem tudnak biztosítani az almások, így az eladások is eléggé siralmasak – legalábbis ezt mutatták a legutóbbi statisztikák.

Eddy Cue még egy évvel ezelőtt tett ígéretet arra, hogy az idei év folyamán elindul az Apple Pay szolgáltatás az ázsiai országban. Az Economic Times egyik legutóbbi értesülése erre rácáfol, ugyanis két forrás is megerősítette részükre, hogy jó ideig még nem lesz Apple Pay az országban. Természetesen jön jogosan a kérdés, hogy miért nem?

Az egyik kritérium, hogyha Indiában van egy olyan fizetési rendszer, mint például az Apple Pay, akkor az indiai tranzakciók úgymond nem szivároghatnak ki az országból. Ez azt jelenti, hogy az Apple lényegében semmilyen adatot nem tárolhat Indián kívül. Második kizáró ok, hogy nem fogadják el a Touch ID, sem pedig a Face ID adta hitelesítést biztonságosnak, így csak olyan eljárást engedélyeznek, amellyel a felhasználók beírhatják a 4, illetve 6 jegyű PIN kódjukat.

Ez utóbbi azért vicces, mert egy Touch ID sokkal biztonságosabb, mint egy négy számból álló PIN kód. Mindenesetre eléggé érdekes az ázsiai ország szabályozása, ugyanis annyira beleszólnak mindenbe, hogy még egy olyan nagyvállalat, mint az Apple sem tud boldogulni.

Figyelem! Kilencedik születésnapját ünnepli az iDoki, ne maradj le a kihagyhatatlan születésnapi akcióikról!

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!