Még a tavalyi iPhone X is jobb üzemidővel rendelkezik, mint az új Xs modellek

HusztiD 2018.09.26. 17:55 iPhone, Kiemelt hírek 2 db 610

iphonexsxsmax-800x663

Most, hogy immáron jó pár napja piacon vannak az Apple aktuális csúcsmodelljei, egyre több tesztet kapunk velük kapcsolatosan. Ezúttal a Tom’s Guide készült egy új kimutatással, ahol arra keresték a választ, hogy üzemidőben hogyan teljesítenek az új okostelefonok. Ahogyan ilyenkor lenni szokott, a szakik egy különös eljárással teszteltek, így minden telefont folyamatos webes böngészés alá vetették 4G alatt, úgy, hogy közben a kijelző fényértéke 150 nit volt, s megnézték, hogy mennyit bírnak a telefonok.

A cím igazán árulkodó volt, de annyira talán mégsem vészes a helyzet. Ha a kategória átlagot nézzük, akkor az alábbi táblában szereplő okostelefonok 9 óra 48 percet bírtak. Az iPhone Xs modellek pedig ezt lőtték körül: az 5,8 colos modellből 7 perccel kevesebb, azonban a 6,8-as modell 50 perccel több üzemidő sajtolható ki. Az alábbi képen ugyan nem szerepel, de a 2017-es iPhone X ezen teszteken 10 óra 49 perccel zárt a tavalyi évben.

toms-guide-iphone-xs-xs-max-battery-performance-800x587

Természetesen számos olyan riválisa akad az Apple-nek, kik nem kevés időt vernek az újoncokra. A legkiemelkedőbb közülük a Huawei P20 Pro, ugyanis abból több, mint 14 órát sikerült ugyanezen tesztekkel kihozniuk a szakiknak. Ezen adatokból viszont jól látszik, hogy az Apple-nek továbbra is az üzemideje az, amin leginkább fejlesztenie kell, ugyanis nagyjából éppen hozzák az átlagos szintet.

Egy nagyon érdekes dolgot viszont érdemes megjegyezni. A 2017-es iPhone X-ben egy 2 716 mAh-es aksi van, míg az Xs-ben egy 2 658-as, az Xs Maxban pedig egy 3 174-es. Ha csak az 5,8 colos modelleket hasonlítjuk, akkor minimális különbséggel beszélhetünk, így nem kellene ekkora, egy órás különbségnek mutatkoznia. Ami szintén érdekes, hogy az új modellekben egy 7 nm-es A12 Bionic chip található meg, mely elviekben sokkal energiatakarékosabb, mint a tavalyi A11 Bionic, hiszen az 10 nm-es gyártástechnológiával készült.

Ugyebár minél kisebb gyártástechnológiával készül egy chip, arra rámondhatjuk, hogy annál kisebb és energiatakarékosabb, illetve gyorsabb egyben. Mindenesetre ne feledjük el, hogy az alábbi teszt csak böngészésre irányul, s nem egészen tudományos. Lehet, hogy a szörfözés az új telefonok gyenge pontja. Reméljük, hogy a közeljövőben lesznek olyan tesztek is, ahol más megméretéseknek is alávetik az új telefonokat, hiszen ott még az sem kizárt, hogy jelentős eltérések mutatkozhatnak. Mindenesetre ha az arányokat nézzük, a mostani teszten megbuktak a csúcskészülékek, hiszen még a tavalyi modell is megelőzi őket.

Figyelem! Kilencedik születésnapját ünnepli az iDoki, ne maradj le a kihagyhatatlan születésnapi akcióikról!

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Hozzászólások száma: 2 db

  1. g - 2018.09.26. 22:21

    Ja de az x flagship az xs meg ráncfelvarrás neeem??

  2. vistu88 - 2018.09.27. 10:37

    Nem

Szólj hozzá Te is!