Hamarosan a vérnyomásmérésre is képes lehet az Apple Watch

HusztiD 2018.09.18. 17:55 Apple Watch, Kiemelt hírek 0 db 5 044

Apple-Watch-force-touch

Mondhatni nagyot robbantott a szeptemberi médiaeseményen az Apple, mikor bemutatta a negyedik generációs okosóráját, hiszen ez volt az egyik titkos nagyágyúja a kaliforniai vállalatnak. Az almásoknak sikerült elérniük azt, melyről régen megannyi pletykát és feltevést olvashattunk: megkapta az EKG mérés funkciót.

Nos, úgy tűnik, hogy a következő áttörés az iparágban egy szintén hasznos funkció, a vérnyomásmérés lehet. A Wall Street Journal nem olyan rég arról számolt be, hogy egy orvosnak, Dr. Mukkamalának sikerült elérnie, hogy egy nyomásérzékeny kijelző is képes legyen megmérni a vérnyomásunk úgy, hogy nyomva tartjuk rajta az ujjunkat.

Ahogyan ujjunkkal megnyomjuk a kijelzőt, akkor lényegében kettő dolog történik. Az egyik, hogy maga a készülék érzékeli a nyomást, míg a másik, hogy a kijelző megvilágítja az ujjunkat, s egy szenzor segítségével folyamatosan képeket csinál róla – lényegében ezzel a módszerrel méri meg az adott felhasználó vérnyomását.

Természetesen az eljárás még messze van a tökéletestől, ugyanis egy hagyományos, házi vérnyomásmérőhöz képest kevésbé mér pontosan. Viszont az eljárást úgyis tovább fejlesztik az elkövetkezendő évek folyamán, így ezek után nem okozna meglepetést, ha 2-3 év múlva ez lenne az Apple Watch következő nagyobb újdonsága.

Figyelem! Kilencedik születésnapját ünnepli az iDoki, ne maradj le a kihagyhatatlan születésnapi akcióikról!

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!