Tech szakik szerint jóval a koruk előtt járnak az iPhone Xs és Xr modellek

HusztiD 2018.09.14. 17:55 iPhone, Kiemelt hírek 3 hozzászólás 1 417

iPhone_XR_double-back-White_09122018

A Stratechery egyik tech szakija, Ben Thompson azt állítja, hogy az Apple alaposan túllőtt azon a bizonyos célon, s a napokban bejelentett új okostelefonok még hosszas évekig piacon lesznek, s kiszolgálják a felhasználói igényeket. Mint tudjuk, az almások az iPhone Xs és Xr modellekben mutatták be elsőnek azt az A szériás chipet, mely 7 nanométeres gyártástechnológiával készült. Nem csak, hogy gyorsabb, de sokkal energiatakarékosabb az új chip.

Thompson úgy hiszi, hogy az Apple tanult az iPhone 5c hibájából, s ebből született meg az iPhone Xr. Anno, mikor bemutatták az 5c-t, akkor az nem igazán hozta lázba az embereket, ugyanis nem keltett elég prémium hatást a műanyag hátlapjának köszönhetően. Ebből kifolyólag a felhasználók inkább más modelleket választottak, míg az 5c-vel közben szépen kudarcot vallottak.

Az iPhone Xr lényegében ugyanarra a koncepcióra épül, mint az 5c anno, vagyis, hogy egy olcsóbb alternatívát kínál az Apple az aktuális csúcsmodelljeinél. Az iPhone Xs és Xr modellek között nem számottevő a különbség, hiszen az Xr esetében is egy nagyon igényes és egyben prémium minőségű telefont vásárolhatnak meg a felhasználók. Ebből kiindulva sokak számára lesz remek választás, s az almásoknak minden esélyük megvan, hogy nagyot taroljanak vele.

iphone-xr-select-static-201809_GEO_EMEA

Nem utolsó sorban Ben még a jövőről is beszélt, hogy mi várható két év múlva. Mivel az Apple jelenlegi csúcsmodelljeiben bemutatott A12-es chippel magasra tette a mércét, emiatt évek múlva is remek választás lesz a vásárlók számára. Ben úgy hiszi, hogy két évig még ott lesznek az Apple kínálatában, s két év múlva is inkább ezt választhatja a legtöbb felhasználó egy aktuális droidos csúcskészülék helyett, s akkor is prémium hatást fognak kelteni. A másik jó hír, hogy ezen idő alatt pedig sokkal olcsóbbak lesznek ezen telefonok, melyek akkor is simán megállják helyüket.

Hogy mi lesz a jövőben, azt sokszor még az elemzők sem tudják pontosan megtippelni. Egyelőre úgy néz ki, hogy a napokban bemutatott telefonoknál minden esély megvan arra, hogy ismét nagyot taroljon az Apple. Sajnos mi, magyarok egy nagyon rossz helyzetben vagyunk, ugyanis a dollár-forint romló viszonyának köszönhetően drágábbak lettek a telefonok, mint egy évvel ezelőtt. Ebből kifolyólag nálunk sokkal többe kerül a csúcsmodell, de a fejlettebb országokban simán hozhatják a már megszokott, rekordokat döntögető eladásokat.

Figyelem! Kilencedik születésnapját ünnepli az iDoki, ne maradj le a kihagyhatatlan születésnapi akcióikról!

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

3 hozzászólás

  1. Istvam - 2018.09.15. 02:06

    Ez az egész cikk bűzlik a hazugsagtol.

    • HusztiD - 2018.09.15. 11:20

      Az, hogy te nem értesz egyet egy szakértői állítással, az is egy vélemény. Attól, mert neked nem tetszik az ő VÉLEMÉNYE, az még nem nevezhető hazugságnak.

  2. liljom - 2018.09.17. 13:14

    A többiek meg mér előrébb :D
    OnePlus valós életbeni teljesítményben
    a Huawei kamerában
    a Samsung Note productivity-ben

Szólj hozzá Te is!