Így teljesít Geekbench teszteken az iPhone Xs

HusztiD 2018.09.14. 11:56 iPhone, Kiemelt hírek 0 db 725

apple-iphone-a12-bionic-specs

Nincs egészen két napja, hogy az Apple bemutatta az idei évi iPhone modelleket, az iPhone Xs családot és az iPhone Xr-t. Nem olyan rég, a Geekbench adatbázisára felkerült egy iPhone 11,6 kódnéven futó készülék, mely elviekben az egyik Xs modellt rejtheti magában. Mivel a telefon hivatalosan még nem kapható, ezért futhat ezen a kódnéven – illetve még ezután következnek majd a hivatalos tesztek egyaránt.

Ha a mostani adatokból indulunk ki, akkor néhány extra információt elárul számunkra a Geekbench. Az egyik és talán legfontosabb kérdés az volt, hogy mennyi memória van az új csúcsmodellekben. Az előző évi iPhone X-ben 3GB volt megtalálható, mely vajmi kevésnek bizonyult a Face ID miatt, azonban az új modellekben immáron 4GB terpeszkedik.

Az Apple az előadáson is hangsúlyozta, hogy az A12 Bionic processzor lényegében 15 százalékkal gyorsabb az elődjénél, de akár 50 százalékkal kevesebb energiafelvételre képes. A jelenlegi adatok alapján, az új telefon egymagos teljesítményben 4 790, míg többmagosban 10 842 pontot ért el. Összehasonlításképp, az iPhone X-ben lévő A11 Bionic chip 4 208 és 10 116 pontra volt képes.

27552-41343-iphone-xs-leaked-2-l

Természetesen az alábbi adatokat egyelőre tájékoztató jellegként érdemes kezelni, ugyanis az iPhone Xs és Xr modelljeiről még nem készültek hivatalos tesztek. Illetve az is kérdéses, hogy az iPhone 11,6 pontosan melyik modellt rejti magában, ugyanis azt sem tartjuk elképzelhetetlennek, hogy az 5,8 és a 6,8 colos modellek között akadhatnak különbségek – mondjuk az egyikben 3, míg a másikban 4GB RAM van, de ez csak egy feltevés volt.

Amennyiben a mostani pontszámokból indulunk ki, akkor elmondhatjuk, hogy valóban minimális gyorsulás tapasztalható, de nyilván a valós életbeli teszteket lesz érdemes megvárni vele. Az iPhone X-ben lévő A11-ben is rengeteg erő szunnyad, s ha az A12 még erre is rátesz egy lapáttal úgy, hogy közben feleannyit fogyaszt, az csak jó lesz számunkra, felhasználóknak.

Figyelem! Kilencedik születésnapját ünnepli az iDoki, ne maradj le a kihagyhatatlan születésnapi akcióikról!

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!