Immáron tényleg elbúcsúzhatunk a kijelzőbe épített Touch ID koncepciójától

HusztiD 2018.09.12. 12:40 iPhone, Pletykák 0 db 571

iphone-8-home-button-touch-id1

Mielőtt az Apple bemutatta volna előző év szeptemberében az iPhone X-et, addig mentek folyamatosan a találgatások, hogy a vállalat a kijelzőbe építi a Touch ID-t. Miután bemutatásra került az aktuális csúcsmodell, onnantól szinte egyértelművé vált, hogy az Apple fő prioritása a TrueDepth kamerarendszer lesz.

A jól ismert elemző, Ming-Chi Kuo szokás szerint hallatott elképzeléseiről, s elárulta, hogy az Apple még a következő év folyamán érkező iPhone modellekhez sem tervezi a kijelzőbe integrált ujjlenyomat olvasót bevezetni. A kérdésre a válasz pedig eléggé egyszerű: mivel az Apple bemutatta a Face ID-t, így a jövőben arra helyezi a fő fókuszt, s nem fog egy újabb, kevésbé biztonságos technológiára fejleszteni. Ezen felül a szakértő azt szintén elárulta, hogy a felhasználók már megszokták az iPhone X formatervét.

Érdemes megjegyezni, hogy mióta az almások bemutatták az iPhone X-et, azóta több hasonmás telefonnal álltak elő a főbb gyártók, de egyikük sem mutatott be olyan fejlett előlapi kamerarendszert, mint az Apple. Mi több, akadnak olyan gyártók, kiknek sikerült a kijelzőbe ágyazniuk a szenzort, így a droidos telefonok terén még lesz keletje a koncepciónak, azonban az almások részéről ezt elfelejthetjük.

Ti mit szóltok a Face ID-hez, illetve mennyire hiányoljátok a Touch ID-t?

Figyelem! Kilencedik születésnapját ünnepli az iDoki, ne maradj le a kihagyhatatlan születésnapi akcióikról!

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!