Teljesen a jövőbe mutat majd az Apple A12-es chipje

HusztiD 2018.09.07. 12:40 Apple, iPhone 2 hozzászólás 337

a12

Korábban röppentek fel pletykák arról, hogy voltaképp milyen lesz az Apple következő generációs processzora, az úgynevezett A12-es chip. Ezúttal a Dgitimes számolt be egy nagyon érdekes információról, mely alapján az Apple új processzora jóval a riválisai előtt jár majd.

Az egyik legfontosabb dolog, hogy az új chip immáron 7 nm-es gyártástechnológiával készül, ami a korábbi szivárgások alapján nem okoz meglepetést. Ezzel a technológiával viszont hatalmas előnyre tesz szert a kaliforniai vállalat, ugyanis a piacon még számos olyan vetélytárs akad, akik 10, 12, vagy 14 nm-es chipekkel szerelik telefonjaikat. Elviekben az almásoknak ez lesz az első lépése a következő évekre, ugyanis eredetileg a 2019-es iPhone modellekbe tervezték bevezetni eme gyártástechnológián alapuló egységeket.

Érdemes tudni, hogy minél kisebb gyártástechnológiával készül egy chip, az annál fejlettebb. Lényegében a gyártók képesek nagyobb teljesítményt kisajtolni úgy a processzorokból, hogy gyakorlatilag csökkennek azok fizikális méretei és fogyasztásai, ami azért valljuk be, hogy jelentős kihatással van az üzemidőre.

Kíváncsian várjuk, hogy a tesztek alapján miként muzsikál majd az új iPhone modellekben helyt kapó A12-es chip.

Figyelem! Hasznos iPhone és Mac kiegészítőt keresel? Segítünk! Véletlenül betört a kijelződ? Ne csüggedj, ugyanis kihagyhatatlan kijelzőcsere akcióval vár az iDoki!

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

2 hozzászólás

  1. Pool - 2018.09.08. 15:27

    “Teljesen a jövőbe mutat” és mi a jövő? Mert ennek a cikknek semmi tartalma. :(

  2. Propeller - 2018.09.11. 09:01

    Nagy jovo…

Szólj hozzá Te is!