Egyre több Tesla alkalmazottat csábít el az Apple

HusztiD 2018.09.06. 13:55 Apple, Egyéb 0 db 87

tim-cook-5

Mondhatjuk, hogy szinte folyamatosan olvashatunk azzal kapcsolatos híreket, hogy melyik nagyvállalat csábítja el a másik alkalmazottjait. Ha az Apple és a Tesla párosát nézzük, akkor bizony többször adtunk hírt, hogy éppen melyik félhez igazoltak át a munkavállalók.

A CNBC beszámolója szerint az Apple igencsak belehúzott, hiszen az idei év folyamán eddig 46 embert sikerült átcsábítaniuk – legalábbis 46 olyan embert, ki megosztotta ezt a LinkedIn publikus profilján, így a tényleges arány az ennél csak nagyobb lehet. Ennek apropóján a Tesla egyik korábbi alvezetője (ki azóta már az Apple-nél dolgozik), Doug Field elmondta, hogy ilyenkor a nagyvállalatok nem bánják az átigazolásokat, s sok sikert kívánnak az egykori munkatársaiknak. Viszont azt még megjegyezte, hogy a Teslánál 100-szor kevesebb pénzből gazdálkodnak, mint az Apple-nél, így nyilván nem képesek annyira versenyképes fizetést adni, s ez eléggé megnehezíti az autógyártó dolgát.

Ha ez utóbbi állítást nézzük, akkor Tim csapata sokkal könnyebb helyzetben van, mint az ismert autógyártó. Kérdés csak az, hogy mi lesz a Project Titannal, illetve hogy miként sikerül az almásoknak kamatoztatnia a Teslától megszerzett munkaerőket? Reméljük, hogy idővel beérik a téma, s végre-valahára lehull a lepel arról a bizonyos almás autóról.

Figyelem! Hasznos iPhone és Mac kiegészítőt keresel? Segítünk! Véletlenül betört a kijelződ? Ne csüggedj, ugyanis kihagyhatatlan kijelzőcsere akcióval vár az iDoki!

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!