Régóta várt funkcióval bővülhet az Apple Watch

HusztiD 2018.09.04. 17:55 Apple Watch, Kiemelt hírek 2 hozzászólás 1 323

How-to-Use-Nightstand-Clock-Mode-on-Apple-Watch

Aki használt bármilyen okosórát, az tudhatja, hogy jelenleg szinte mindegyiknek van egy olyan gondja, mely sokak számára zavaró lehet: nem mindegyik rendelkezik az úgynevezett always-on funkcióval. Mindez most megváltozhat az Apple Watch esetében, ugyanis az almások egy új szabadalmat dolgoztak ki, amivel elhoznák eme hasznos – vagy kevésbé hasznos lehetőséget.

A jelenlegi Apple Watch tulajok megszokhatták, hogy ha meg szeretnék nézni az időt, akkor fel kell emelni megfelelő magasságban a kezüket, hogy az óra kijelezze az aktuális időt. Mondhatjuk, hogy a hagyományos óráknál is így van ez, hiszen ott is felemeljük a kezünk, ha meg szeretnénk nézni a pontos időt. Nos, ha minden jól megy, akkor a jövőben ezt a problémát némileg kiküszöbölné a vállalat, hiszen egy állandóan működő kijelzőt terveznek bevezetni, amely folyamatosan kijelezné az időt.

Természetesen ezt eddig is meglehetett volna valósítani, azonban számos problémába ütköznek a fejlesztők. Például jelentősen csökkenne az üzemidő, illetve mivel OLED kijelző van az órában, az hamar beégne. Nos, a legújabb szabadalomban ezekre keresnek megoldást az almások. Lényegében egy olyan eljárást szeretnének bevezetni, amivel ha megy is a kijelzés, nem merül le idő előtt, tehát tartani tudja legalább ugyanezt az üzemidőt.

apple-watch-series-3-waves

A másik téma már kicsit macerásabb, hiszen mondhatjuk, hogy idővel minden OLED beég. Erre több apró dolgot találtak ki. Például az óra szenzorai folyamatosan igazítanák a kijelző fényerejét, így bizonyos esetekben szinte csak minimálisan világítson a kijelző. Nyilván elkerülhetetlen, hogy egy kicsit se égjen be a kijelző, de az óra úgymond számon tartaná, hogy az élete alatt mennyit működött a kijelző. Ez alapján pedig remek algoritmusokat írnának a kaliforniaiak, így ha valamelyest beégne a kijelző egy bizonyos része, akkor a többit szoftveresen ahhoz igazítaná, így magyarán mondva szabályozná a megvilágítások mértékét pixelenként, hogy egyenletes képet adjanak.

Mivel ez csak egy újabb szabadalom, így ebből sem biztos, hogy mostanság lesz valami. Feltehetően az Apple Watch 4-nél eme funkciót nem mutatja be az Apple, de ha szerencsénk van, akkor belátható időn belül már igen. Természetesen az alábbi funkciót nem lenne kötelező használni, de aki hiányolná, az a későbbiek folyamán akár ezt is beállíthatná.

Figyelem! Hasznos iPhone és Mac kiegészítőt keresel? Segítünk! Véletlenül betört a kijelződ? Ne csüggedj, ugyanis kihagyhatatlan kijelzőcsere akcióval vár az iDoki!

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

2 hozzászólás

  1. g - 2018.09.04. 20:21

    Ezt a cikket valószínű újszülötteknek írták.
    Ugye egy normális ember nem gondolja, hogy nincsenek évek óta, hangsúlyozom évek óta a piacon okos órák aki tudják , hogy a kijelző mindig mutassa az időt.
    A normális oled kijelzők (nem az Apple féle) simán tudják az always-on funkciót okos órában is. Ja és csak egy tudatlan cikkíró félelme, hogy beég.
    Jó kis cikk csecsemőknek.

  2. janika61 - 2018.09.11. 14:05

    Vérnyomás mérö kellene nagyon !!

Szólj hozzá Te is!