Az Intel bemutatta a Whiskey és az Amber Lake processzorait, melyek akár 16 órás üzemidőt biztosítanak

HusztiD 2018.08.30. 09:55 Egyéb, Kiemelt hírek, Mac 0 db 187

Macbook-Pro-Update-Gear-Patrol-Lead-Full

Az Intel bemutatta a nyolcadik generációs U és Y chipjeit, vagyis a Wiskey Lake és az Amber Lake kódnéven ismert új processzorokat. Az újdonságokat a gyártó az ultra könnyű és hordozható notebook-okba és az úgynevezett kettő az egyben laptopokba/tabletekbe szánta, s van egy hatalmas előnyük, melynek minden felhasználó örülni fog.

Az Amber Lake processzorok lényegében az I7-8500Y, i5-8200Y és az m38100Y családot rejtik magukban. Ha minden jól megy, akkor ezt kapják meg a következő generációs MacBook modellek, melyeket remélhetően október folyamán dob piacra az Apple. A Whiskey Lake chipek pedig a kicsivel combosabb, i7-8565U, i5-8265U és i3-8145U modelleket foglalják magukban. Ezek egy fokkal erősebbek, mint az Amber Lake processzorok, így ezek a következő MacBook Air-ben kaphatnak helyet – már ha valóban frissíti az Air vonalat az Apple, melyre immáron több éve várunk.

Az Intel szerint az új chipek meglehetősen erősek lesznek, hiszen ha egy 5 éves asztali PC-hez hasonlítjuk, akkor az U szériás chipek kétszer jobb teljesítményt nyújtanak a mindennapi feladatok során, mint például a böngészésnél, vagy a dokumentumok szerkesztésénél. Mivel ezek úgymond a takarékosabb processzorai a gyártónak, így ezeket első sorban notebook-okba, illetve kettő az egyben tabletekbe szánják – feltehetően a következő Surface család is erre fog építkezni.

No és mi a jó hír? Nyilván ez teljesítménytől és modelltől függ, de az Intel szerint az új processzorok által 12-16 órás üzemidők sajtolhatóak ki, így a felhasználók egész nap nyomkodhatják a notebookjaikat. Az új chipek debütálása idén őszre várható. Mi pedig kíváncsian várjuk a különféle Geekbench teszteket, hogy mégis miként muzsikálnak a gyártó újdonságai.

Figyelem! Hasznos iPhone és Mac kiegészítőt keresel? Segítünk! Véletlenül betört a kijelződ? Ne csüggedj, ugyanis kihagyhatatlan kijelzőcsere akcióval vár az iDoki!

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!