Alig kapta meg bónuszait Tim, máris eladta a részvényei nagyját

HusztiD 2018.08.30. 11:56 Tim Cook 1 db 269

tim-cook

Az elmúlt napok folyamán számoltunk be arról, hogy Tim Cook immáron hét éve tölti be vezérigazgatói szerepét az Apple-nél, s ebből kifolyólag hatalmas summát rakott zsebre. Most, napokkal később viszont arról kell beszámoljunk, hogy a vállalat CEO-ja máris eladta részvényeinek jelentős részét.

A szemfülesek az úgynevezett SEC dokumentumok alapján észrevették, hogy a hét folyamán Tim 265 160 darab AAPL részvénytől szabadult meg, mely az elmúlt napok árfolyamán számolva közel 58 millió dollárra tehető. Mivel a CEO összesen 560 ezer darab részvényt kapott, így még mindig rendelkezésére áll közel 295 ezernyi AAPL, ami a jelenlegi árfolyamon számolva 63 millió dollárt ér.

Arról sajnos egyelőre nem szólnak a hírek, hogy miért szabadult meg részvényeitől az almások fejese. Természetesen mivel ezek immáron a saját részvényei voltak, így mondhatni azt csinál vele, amit szeretne, de mindenesetre nagyon furcsa, hogy pár nappal a kifizetés után már megszabadult majdnem a fele juttatásától.

Figyelem! Hasznos iPhone és Mac kiegészítőt keresel? Segítünk! Véletlenül betört a kijelződ? Ne csüggedj, ugyanis kihagyhatatlan kijelzőcsere akcióval vár az iDoki!

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Hozzászólások száma: 1 db

  1. Zsé - 2018.08.30. 19:55

    Biztos bízik a cégben, vagy Tesla részvényt vett belőle! De az is lehet hogy bitcoint?

Szólj hozzá Te is!