Ming-Chi Kuo utolsó jóslatai a 2018-as iPhone event előtt

HusztiD 2018.08.28. 17:55 iPhone, Kiemelt hírek 0 db 706

1iphones

Kedvenc elemzőnk, Ming-Chi Kuo a 2018-as iPhone eventet megelőzően hallatott magáról, s minden lényeges információt megosztott azzal kapcsolatosan, hogy mit várhatunk az idei évi modellektől. Viszonylag nagy a rivaldafény veszi körül a még be nem jelentett telefonokat, hiszen az utóbbi hónapokban jóformán csak erről szóltak a pletykák.

Kuo továbbra is kitart a korábbi állítása szerint, melyet még valamikor előző év végén osztott meg velünk: három telefon érkezik, melyből kettő OLED, míg a harmadik LCD kijelzővel lesz szerelve. A közös dolog mindhárom modellben, hogy az Apple új A12-es chipjét kapják, ezen felül pedig lényeges eltérések lesznek a telefonok között.

Az OLED-es készülékek 4 GB memóriával lesznek felvértezve, míg a belépőszintű telefonban 3 GB kap helyet. Az első két iPhone 64, 256 és 512 GB-os kiszerelésben lesz megvásárolható, míg a 6,1 colos telefon csak 64 és 256 GB-os háttértárral érkezik. Érdekesség, hogy az 5,8 colos iPhone X csupán egy SIM tárcát kap, míg a másik két modellben kettő lesz.

Kuo

Ahogyan várható, az OLED-es telefonokban dupla hátlapi kamera lesz megtalálható, ami mellett az Apple meghagyja a rozsdamentes acélkeretet, míg az LCD-s telefonnál csupán egy 12 megapixeles szenzor lesz, s alumínium keretet kap. A drágább telefonok összesen 3, míg a 6,1 colos 5 különböző színben lesz elérhető. Az akkumulátor kapacitás az 5,8 és a 6,1 colos telefon esetében szinte majdnem megegyezik a jelenlegi iPhone X-ben lévővel, azonban a Plus modell 3 300 – 3 400 mAh-es egységet kaphat. Sajnos egyik modell sem fogja támogatni az Apple Pencilt.

No és az árak? Ha minden jól megy, akkor olcsóbbak lesznek a telefonok. Az LCD-s modellt 6-700 dollárért kínálhatja az Apple, mely egészen barátinak mondható. Nagy csoda lenne, de reméljük igaza lesz Kuónak, hogy a jelenlegi iPhone X utódját nagyjából 1-200 dollárral kínálja olcsóbban az Apple, míg a 6,5 colos modell a jelenleg piacon lévő iPhone X árszabását veheti át.

Ne feledjük, most már tényleg nincs sok hátra, s ha minden jól megy, akkor két héten belül kiderül, hogy mit kapunk az Apple-től. Szerintetek mit várhatunk, illetve szerintetek is ilyen lesz az idei évi iPhone felhozatal?

Figyelem! Hasznos iPhone és Mac kiegészítőt keresel? Segítünk! Véletlenül betört a kijelződ? Ne csüggedj, ugyanis kihagyhatatlan kijelzőcsere akcióval vár az iDoki!

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!