Siralmasan teljesít a HomePod?

HusztiD 2018.08.23. 09:55 HomePod, Kiemelt hírek 1 db 225

siri

Pont a napokban közölte a CIRP, hogy meglehetősen gyengén produkál az Apple első okoshangszórója, hiszen a második negyedév folyamán csupán 6 százalékos megoszlást értek el a piacon. Ezúttal a Strategy Analytics csapata készült el a legújabb felméréssel, melyből szintén az derül ki, hogy meglehetősen siralmasan teljesített az almás okoshangszóró.

Mielőtt belemennénk az elemzésbe, nem árt leszögezni, hogy az Apple negyedévente megrendezett pénzügyi konferenciáin elég sok mindenről szó esik. Például kiderül, hogy mennyi iPhone-t adtak el, mekkora bevételre és profitra tettek szert. Sajnos Tim és csapata azt már nem osztja meg, hogy hogyan alakultak az olyan, viszonylag újabb termékeiknek az eladásaik, mint az Apple Watch, vagy a HomePod. Ebből kifolyólag különféle elemzésekre támaszkodhatunk.

Mivel több elemzőcsapata van, így a számok eltérnek. A korábbi CIRP-es statisztika sem volt bizalomgerjesztő, azonban a Strategy Analytics legújabb adatai sokkal lehangolóbbak. A számítások alapján a gyártók összesen 11,7 millió hangszórót szállítottak le az idei év második negyedévében, s az Apple ebből csak egy 5,9 százalékot tudhat magáénak, mivel csupán 700 ezer darabot sikerült elpasszolniuk.

Global_Smart_Speaker_Market_by_Vendor_Q2_2018

Mivel ez csak egy újabb elemzés, így lehetséges, hogy a számok távol állnak a valóságtól. Azt viszont érdemes megjegyezni, hogy az elemzők zöme ehhez hasonlóan látja a helyzetet, mint a Strategy Analytics, vagy a CIRP csapata. Egy biztos, hogy a HomePod sokkal drágább, mint egy Amazon Echo, vagy egy Google Home, s a felhasználók pedig egyelőre az olcsóbb alternatívákra utaznak. Hogy ebből kiindulva lesz-e egy kisebb és olcsóbb HomePod, arról egyelőre nem tudni.

Figyelem! Hasznos iPhone és Mac kiegészítőt keresel? Segítünk! Véletlenül betört a kijelződ? Ne csüggedj, ugyanis kihagyhatatlan kijelzőcsere akcióval vár az iDoki!

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Hozzászólások száma: 1 db

  1. g - 2018.08.23. 10:56

    Sajnos egyre több az ilyen termék. Ugyan régen is másolt az Apple, de legalább jobb terméket csinált mint az átlag. Na mára max az árazás án jobbak a termék az silány…

Szólj hozzá Te is!