Az Apple megerősítette, hogy nem fért felhasználói fiókokhoz a 16 éves hacker

HusztiD 2018.08.22. 13:55 Apple, Egyéb 0 db 90

Apple-Park-interior-WSJ-005

Pont az előző hét végén jött egy nagyon érdekes hír, mely szerint egy 16 éves tinédzser feltörte az Apple szervereit, majd titkos adatokhoz, illetve felhasználói fiókokhoz fért hozzá. Mint tudjuk, a hatósági szervek gyorsan elkapták a fiatalt, s mint kiderült 90 GB-nyi adatot töltött le.

Az esetet követően nem sokkal, az almások egyik biztonsági szóvivője megerősítette a hírt, mely szerint megvizsgálták a tinédzser által letöltött adatokat, s megerősítik, hogy nincsenek közte semmilyen felhasználói adatok, így senkinek sem kell félnie, hogy visszaélnek a saját fiókja adataival. Azt már nem erősítette meg, hogy pontosan mit sikerült eltulajdonítania, de feltehetően csak kisebb információk-morzsákhoz juthatott a fiatal.

A fiatalkorú elkövetőnek következő hónapban lesz a tárgyalása, így nagyon kíváncsian várjuk, hogy milyen döntés születik az ügyben.

Figyelem! Hasznos iPhone és Mac kiegészítőt keresel? Segítünk! Véletlenül betört a kijelződ? Ne csüggedj, ugyanis kihagyhatatlan kijelzőcsere akcióval vár az iDoki!

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!