A ne zavarjanak vezetés közben funkció miatt perlik az Apple-t

HusztiD 2018.08.13. 11:56 Apple, Egyéb 0 db 429

do-not-disturb

Az Apple immáron megszokhatta, hogy folyamatosan akadnak olyan szabadalom-trollként említett vállalatok, kik folyamatosan perlik őket. Ezúttal az SMTM Technology ment szembe az almásokkal, kik szerint az iOS 11-ben bemutatott ne zavarjanak vezetés közben funkciót illetéktelenül alkalmazzák.

A Patently Apple beszámolója szerint az SMTM Technology azt állítja, hogy a szabadalmat Nick Bovis befektetőtől vásárolták meg, mely lényegében a vezetés közbeni ne zavarjanak funkcióról szól, ahogyan azt a neve is elárulja. A sértett fél szerint az almások igen komoly szabadalomsértést követtek el, hiszen nem licencelték Bovis szabadalmát. A sértett által leírtak alapján, az eredeti szabadalomban is arra törekedtek, hogy minél inkább minimalizálják a közúti balesetek számát, amit az Apple szintén előadott a felhasználói számára.

Mivel ez csak egy újabb per, így akár hosszas évekig elhúzódhat. Egyelőre nem lehet megmondani, hogy melyik félnek lesz igaza, de a jövőben még úgyis hallat magáról a téma. Apropó, ti próbáltátok már a ne zavarjanak vezetés közben funkciót?

Figyelem! Hasznos iPhone és Mac kiegészítőt keresel? Segítünk! Véletlenül betört a kijelződ? Ne csüggedj, ugyanis kihagyhatatlan kijelzőcsere akcióval vár az iDoki!

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!