Csökkenő tabletpiacon erősödik tovább az Apple

HusztiD 2018.08.10. 12:40 Apple, iPad 0 db 104

ipad-pro

Az Apple előző hét elején ejtette meg 2018 Q3-as pénzügyi konferenciáját, s mint ekkor kiderült, 11,5 millió tabletet passzoltak el az idei év második negyedévében. Az előző év ugyanezen időszakához képest kisebb növekedést értek el, ami jó hír, azonban ugyanezt a tabletpiac már nem mondhatja el.

Az IDC legújabb felmérése alapján a második negyedévben csupán 33 millió táblagépet szállítottak le a gyártók, míg az előző év folyamán 38,2 millióról beszélhettünk. Ez összetettben 13,5 százalékos csökkenésnek tudható be. A felmérés alapján egyedül csak az Apple-nek és a Huawei-nek sikerült növekvő eladásokat produkálniuk, míg a többi gyártó ugyanezt nem mondhatja el magáról. Az Apple legnagyobb riválisa, a Samsung nem igazán dicsekedhet, ugyanis csupán 5 millió tabletet passzoltak el, ami 16,1 százalékos visszaesésnek tudható be a tavalyi 6 milliós számokhoz képest.

idc

Nehéz megmondani, hogy mikor telítődik majd a piac. Érdemes megjegyezni, hogy az okostelefont átlagosan 2-3 évente cserélik a felhasználók, míg a tabletek kifutási ideje ennél sokkal több. Lényegében ezért van az, hogy évről évre kevesebb eladást produkálnak a gyártók.

Nálatok mi a helyzet? Ti milyen időközönként cserélitek a telefonjaitokat, tabletjeiteket?

Figyelem! Hasznos iPhone és Mac kiegészítőt keresel? Segítünk! Véletlenül betört a kijelződ? Ne csüggedj, ugyanis kihagyhatatlan kijelzőcsere akcióval vár az iDoki!

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!