Tim Cook: nem csak bitekből és byte-okból áll a zene

HusztiD 2018.08.09. 17:55 Apple Music, Kiemelt hírek, Tim Cook 0 db 298

timcookspotifyapplemusic

Tim Cook a Spotify CEO-jával, Daniel Ekkel karöltve beszélgetett egy kicsit a Fast Company-val, azon belül Robert Safiannal. Természetesen a téma a zene volt, s a rövid csevej során kiderült, hogy az Apple vezérigazgatója miként vélekedik manapság a zenéről és a szolgáltatókról.

Tim elmondta, hogy őt nagyon motiválja a zene, hiszen teljesen kikapcsolja, s lenyugtatja. Szerinte sokkal hatékonyabb, mint bármilyen más gyógyszer. Tim ugyan nem említette meg a Spotify nevét, de burkoltan közölte, hogy manapság az a baj a szolgáltatókkal, hogy kisajtolják a zenéből az emberiséget, s csak bitekből és byte-okból állnak csupán. A vezető ezt feltehetően a lejátszási listákra értette, hiszen az Apple-nél más elven rakják azokat össze, nem pedig egy algoritmus segítségével, mint a többi szolgáltató.

Ezzel szemben a Spotify fejese, Daniel szintén nem említette nevén az almás szolgáltatást, de megosztotta, hogy a szolgáltatóknál egy dolog hiányzik, az egyedi fókusz. Daniel szerint amit a Spotify-nál csinálnak, az az egész napos zenével való foglalkozás, hogy még jobban kiemelkedjenek a többiek közül. A vezető azt is felhozta, hogy 2008-ig az Apple vezette a zenepiacot az iTunes által, de miután megjelent a Spofity, átalakult a piac.

Végül az Apple-nek van egy hatalmas előnye, amivel Tim is kicsit visszaélt. Jelenleg 1,3 milliárd aktív iOS készülék van a világon, így jóformán mindenhol megtalálható az Apple Music, míg a Spotify nem. Talán erre alapozva mondta el Tim, hogy ők nem a pénzért vannak benne a zenei szolgáltatásban, hanem azért, mert szeretik csinálni, amit elkezdtek.

Ti mit gondoltok a témáról? Illetve melyik zeneszolgáltatót szeretitek jobban, s miért pont azt?

Figyelem! Hasznos iPhone és Mac kiegészítőt keresel? Segítünk! Véletlenül betört a kijelződ? Ne csüggedj, ugyanis kihagyhatatlan kijelzőcsere akcióval vár az iDoki!

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!