Megjelent a Google iPhone X-hasonmás rendszere, az Android Pie

HusztiD 2018.08.08. 13:55 Egyéb 0 db 277

androidpie-800x445

A Google anno május elején tartott egy média eventet, ahol bemutatták a közelgő operációs rendszerüket, az akkor még csak Android P-ként megismert szoftvert. Azóta teltek a hónapok, az óriásvállalat pedig sorra adta ki a különféle bétákat a fejlesztők számára, s a tegnapi nap folyamán végre elérhetővé vált a szoftver.

Az Android Pie egyik újdonsága az új gesztusvezérlés, melyről azt is mondhatnánk, hogy olyan, mintha egyenesen az iPhone X-ről koppintották volna. Nem csoda, hogy megpróbált valami újdonsággal előállni a Google, hiszen az előző főrendszerük, az Android Oreo is iszonyatosan gyengén teljesített. Az Oreót egy évvel ezelőtt adták ki, azonban a legutóbbi, 2018. július 23-i adatok alapján csupán a droidos készülékek 12 százalékára volt feltelepítve. Ezzel szemben az iOS 11 tavaly szeptemberben jelent meg, az első hetet követően már az iOS készülékek 25 százalékán volt megtalálható, míg mostanra már 80 százalék fölötti arányokkal bír.

Hogy mennyit dobnak a Google újdonságai az operációs rendszeren, azt csak az idő fogja eldönteni. A hónapokkal ezelőtt bemutatott rendszerre sokan úgy tekintenek, mint amit egyenesen az iPhone X-ről másoltak, de érdemes azért megjegyezni, hogy számos újdonság mutatkozott be benne, mint például a kijelző előtt töltött idők jelzése, vagy az új ne zavarjanak funkció, a Shush.

Szerintetek sikeresebb lesz a Google új rendszere, mint a korábbiak?

Figyelem! Hasznos iPhone és Mac kiegészítőt keresel? Segítünk! Véletlenül betört a kijelződ? Ne csüggedj, ugyanis kihagyhatatlan kijelzőcsere akcióval vár az iDoki!

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!