Az Apple Pay a legbiztonságosabb mobil fizetési szolgáltatás

HusztiD 2018.08.08. 15:55 Apple Pay 0 db 485

apple-pay-cash-black

A Consumer Reports sokunk számára ismerős lehet, hiszen ahogyan kijön valamilyen új termék, akkor szinte azonnal véleményezik és kivesézik. Ezúttal a csapat arra volt kíváncsi, hogy vajon melyek a legjobb peer-to-peer mobil fizetési szolgáltatások, amivel a felhasználók egymás között utalhatnak biztonságosan.

A cím árulkodó volt, hiszen az Apple Pay jött ki győztesen, mely összesen 76-os osztályzatot kapott. Szakértők külön kiemelték az almások szolgáltatását, hiszen itt a legfejlettebb a hitelesítési eljárás és egyben a legbiztonságosabb az adatvédelem a  többi riválishoz képest. Második helyen egyébként a Venmo szerepel 69 ponttal, melyet a Cash App (Square) követ 64-gyel, majd a Facebook követ 63-mal, s végül a Zelle 50-nel.

Screen-Shot-2018-08-07-at-10.17.58-780x545

Egy gyengesége azonban van az almások szolgáltatásának a többiekéhez képest, ugyanis az Apple Pay esetében csak egy hitelesítési eljárás érhető el alapértelmezetten, míg a legtöbb riválisnál lehetőség van a PIN kódos, illetve a két faktoros hitelesítés igénybevételére. Ezt leszámítva a CR csapata nagyon jó véleménnyel van az almás fizetéssel kapcsolatosan, ugyanis nem csak, hogy könnyű használni, de biztonságos, s tökéletesen működik az Apple hardverei és szoftverei között.

Arról sajnos továbbra sincs hír, hogy nálunk, Magyarországon mikortól lesz elérhető a szolgáltatás.

Figyelem! Hasznos iPhone és Mac kiegészítőt keresel? Segítünk! Véletlenül betört a kijelződ? Ne csüggedj, ugyanis kihagyhatatlan kijelzőcsere akcióval vár az iDoki!

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!